Бютівець Писаренко зареєстрував законопроект про заборону алкогольного спонсорства на телебаченні і радіо

3 Грудня 2007
6649
3 Грудня 2007
16:35

Бютівець Писаренко зареєстрував законопроект про заборону алкогольного спонсорства на телебаченні і радіо

6649
Бютівець Писаренко зареєстрував законопроект про заборону алкогольного спонсорства на телебаченні і радіо
Народний депутат Валерій Писаренко (фракція Блоку Юлії Тимошенко) пропонує парламенту заборонити спонсорування теле- і радіопрограм, театрально-концертних, спортивних і інших заходів із використанням знаків для товарів і послуг, під якими випускаються алкогольні напої. Про це повідомляють «Українські новини».
 
Пропозиції містяться у законопроекті №1046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в частині обмеження реклами й реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів», зареєстрованому в Раді 27 листопада. Відповідні зміни пропонується внести в закон «Про рекламу».
 
У пояснювальній записці підкреслено, що у вітчизняному законодавстві відсутній ряд вимог рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров'я в частині охорони здоров'я, виробництва, реклами й реалізації тютюнових виробів, боротьби з тютюнопалінням.
 
Як повідомляло агентство, у вересні 2006 року депутат Писаренко пропонував Раді заборонити алкогольним ТМ спонсорувати теле-і радіопрограми, концерти, спортивні заходи. 15 березня 2006 року Україна ратифікувала рамкову конвенцію Всесвітньої організації охорони здоров'я й боротьби проти тютюну, що включає ряд вимог до охорони здоров'я, виробництва, реклами й реалізації тютюнових виробів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6649
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5974 дн. тому
с коррупцией и социальной безответсвенностью бизнеса ( табачного особенно) нужно бороться... а то покупают всех и вся..
стэллс
5994 дн. тому
Нет, ну с табаком понятно. А алкоголь здесь причем? За рубежом предостаточно рекламы алкоголя, в т.ч. и на ТВ. Иными словами, под соусом борьбы с табакокурением, наши славные демократоры пытаются впарить свои интересы. А в частности, думаю несложно понять, что сговором 3-х или 5-ти крупнейших ТМ алкоголя, и соответствующим "заносом" конверта нашим честным демократам, можно решить проблему конкуренции на рынке: ведь новые брэнды практически лишены будут возможности рекламировать себя, а население будет жить еще долгое время навязанным образом тех самых 3-х или 5-ти торговых марок, и пользоваться их продукцией. Т.е. брэнду получается куда дешевле купить депутатишек, чем вваливать миллионы в рекламу. Я уже молчу, что такой закон произведет на рынке рекламы. ТВ от этого интересней не станет. Это 100%
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду