Російська компанія SUP купила LiveJournal

3 Грудня 2007
8910
3 Грудня 2007
10:00

Російська компанія SUP купила LiveJournal

8910
Російська компанія SUP купила LiveJournal
Російська компанія href="http://www.sup.com/">SUP придбала один із найпопулярніших блоґ-сервісів світу – LiveJournal.
 
Про це повідомив президент компанії SUP Ендрю Полсон і підтвердили в компанії Six Apart, яка раніше володіла ресурсом. Користувачі LiveJournal, особливо популярного у пострадянських країнах, уже отримали офіційне повідомлення про зміну власника.
 
Сума угоди поки що не розголошується; для управління LiveJournal SUP зареєструвала компанію під назвою LiveJournal Inc із штаб-квартирою у Сан-Франциско. SUP, одним із власників якої є російський бізнесмен Олександр Мамут, торік викупила право на обслуговування та розвиток кирилічного сеґменту LJ. Ця подія викликала негативний резонанс серед значної частини українських користувачів (кількадесят тисяч рахунків) та їх відплив на інші системи віртуальних щоденників. Можна прогнозувати, що остаточний перехід LJ у власність SUP призведе до ще більшого відпливу, адже багато українських користувачів переконані у можливості запровадження цензури та надання російським спецслужбам доступу до їхньої конфіденційної інформації.
 
Кількість щоденників LJ становить кільканадцять мільйонів, аудиторія, за оцінкою SUP – 18 мільйонів щомісяця, чверть яких – «кириличний сегмент». Американська компанія Six Apart придбала LJ у січні 2005 року у власника ресурсу Бреда Фіцпатрика, який покинув проект.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8910
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду