detector.media
03.12.2007 10:00
Російська компанія SUP купила LiveJournal
Російська компанія SUP купила LiveJournal
Російська компанія href="http://www.sup.com/">SUP придбала один із найпопулярніших блоґ-сервісів світу – LiveJournal.
 
Про це повідомив президент компанії SUP Ендрю Полсон і підтвердили в компанії Six Apart, яка раніше володіла ресурсом. Користувачі LiveJournal, особливо популярного у пострадянських країнах, уже отримали офіційне повідомлення про зміну власника.
 
Сума угоди поки що не розголошується; для управління LiveJournal SUP зареєструвала компанію під назвою LiveJournal Inc із штаб-квартирою у Сан-Франциско. SUP, одним із власників якої є російський бізнесмен Олександр Мамут, торік викупила право на обслуговування та розвиток кирилічного сеґменту LJ. Ця подія викликала негативний резонанс серед значної частини українських користувачів (кількадесят тисяч рахунків) та їх відплив на інші системи віртуальних щоденників. Можна прогнозувати, що остаточний перехід LJ у власність SUP призведе до ще більшого відпливу, адже багато українських користувачів переконані у можливості запровадження цензури та надання російським спецслужбам доступу до їхньої конфіденційної інформації.
 
Кількість щоденників LJ становить кільканадцять мільйонів, аудиторія, за оцінкою SUP – 18 мільйонів щомісяця, чверть яких – «кириличний сегмент». Американська компанія Six Apart придбала LJ у січні 2005 року у власника ресурсу Бреда Фіцпатрика, який покинув проект.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY