Розпочинаються заняття другого набору «Школи СТБ»

2 Грудня 2007
18786
2 Грудня 2007
16:35

Розпочинаються заняття другого набору «Школи СТБ»

18786
Розпочинаються заняття другого набору «Школи СТБ»
3 грудня розпочнуться теоретичні заняття для студентів із другого набору «Школи СТБ». Про це повідомляє прес-служба каналу із посиланням на керівника освітнього проекту Ольгу Байду.
 
10 грудня відбудеться «випускний» першого набору, який зараз завершує практичні завдання – зйомку сюжетів для власних проектів каналу. За попередніми прогнозами, десятеро з вісімнадцятьох учасників проекту пройдуть польові випробування, а троє з них достроково прийняті у штат СТБ. Зокрема, Ольга Котікова – за сюжет «Метелик» у програмі «Неймовірні історії любові», Анастасія Мартинович («Звана вечеря» та «Алла Мажара» («Моя правда»).
 
Відбір до другого потоку був жорсткішим, ніж до першого: до теоретичного курсу було допущено двадцятеро студентів віком від 20 до 30 років (у першому було 26 студентів).
«На жаль, багато випускників вищих навчальних закладів не готові до ритму роботи на телебаченні. Деякі не витримують фізично, - розповідає Ольга Байда. – Поясню на прикладі Насті Мартинович. «Звана вечеря» виходить щодня у будні. Графік роботи такий: тиждень зйомки (з 12.00 до 5 ранку, о 10.00 треба знову бути на каналі й готуватись до інших зйомок), тиждень розшифровки (приблизно стільки ж часу). Такий графік мало хто витримає. Вона – витримала, і зараз їй уже легше». За словами Ольги, серед випускників журфаків чимало «теоретиків», не готових до реальностей професії, тож «Школа СТБ» не лише навчає, але й дає змогу оцінити свої сили й можливості. «Ті, в кого немає працелюбності, відсіялись після другого місяця навчання. 10-го грудня підуть ті, хто не може дати результат вчасно. Глядач не чекатиме, коли журналіста відвідає муза: той, хто не встигне підготувати сюжет чи програму де ефіру, буде відрахований. Ті, хто залишаться, будуть прийняті на роботу у департамент власного виробництва СТБ», - підсумувала Ольга.
 
Школа телевізійних журналістів і режисерів була відкрита на каналі СТБ у вересні 2007 року. З 250 охочих вступити на курси відібрали 26. Термін безкоштовного навчання – 3 місяці; студентам платять стипендію та забезпечують житло в Києві. Студентам викладають теорію і практику тележурналістики та режисури, основи телевізійного маркетингу, українську мову, драматургію телепрограм, основи організації знімального процесу, майстерність інтерв’ю. Серед викладачів – керівники проектів власного виробництва СТБ та запрошені телевізійні «гуру». Успішні випускники «Школи СТБ» зобов’язані відпрацювати на СТБ не менше двох років.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18786
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
5919 дн. тому
icq335925@mail.ru А як можна потрапити до наступного набору до школи? і де про це буде оголошуватися? які вимоги до претендентів?
Ольга
6015 дн. тому
А як можна потрапити до наступного набору до школи? і де про це буде оголошуватися? які вимоги до претендентів?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду