Завтра 5 канал проведе телемарафон «СтопСНІД»

30 Листопада 2007
14758
30 Листопада 2007
16:10

Завтра 5 канал проведе телемарафон «СтопСНІД»

14758
Завтра 5 канал проведе телемарафон «СтопСНІД»

1 грудня 2007 року з 15.00 до 19.00 години в ефірі «5 каналу» триватиме марафон «СтопСНІД», приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Ведучими марафону будуть Ігор Слісаренко, Яна Конотоп та Павло Кужеєв, повідомляє прес-служба каналу.

Співорганізаторами акції, яка проводиться у рамках кампанії «СтопСНІД: стосується кожного» виступили Благодійний фонд Петра Порошенка, МБО «Трансатлантичні партнери проти СНІД» (ТППС)/Глобальна бізнес-коаліція проти ВІЛ/СНІД, туберкульозу та малярії (GBC), МБО Лілії Подкопаєвої «Здоров’я поколінь» та ВБО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ».

Як зазначається, Головна мета телемарафону – підвищити обізнаність щодо проблеми епідемії ВІЛ/СНІД, з’ясувати думку суспільства щодо цих питань. А також показати, з якими труднощами стикаються ВІЛ-інфіковані українці і якими можуть бути шляхи їх подолання, яку допомогу надають різноманітні організації, що працюють в Україні.

Розпочнеться ефір з розкриття та обговорення проблеми ВІЛ/СНІД у цілому. Після чого відбудеться показ нового фільму Ігоря Слісаренка «Викреслені діти». Як зазначає автор, «це фільм про безпритульних дітей, які живуть та працюють на вулиці. Ніхто не знає, скільки таких в Україні - називають цифри від десятків до сотень тисяч. Окрім безжальної експлуатації, насилля, втягування у проституцію, ці діти потерпають і від епідемії ВІЛ/СНІД. Це не тільки найбільш незахищені від хвороби діти, вони позбавлені навіть голосу і можливості бути почутими про своє невтішне становище».

Впродовж марафону обговорюватимуться різні аспекти проблеми, зокрема щодо правового захисту людей у цьому контексті, іноземної допомоги Україні у боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД тощо.

Для участі у дискусії до студії запрошені політики, бізнесмени, артисти, державні посадовці, ВІЛ-позитивні люди, правозахисники та представники НУО. Серед учасників, зокрема, член Координаційної ради «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ» (ЛЖВ) Ірина Борушек, президент Благодійного фонду «Дорога додому» Сергій Костін, президент «Українського медіа-холдингу» Борис Ложкін, представник ЮНІСЕФ в Україні Джеремі Хартлі, співачка Марія Бурмака та інші.

Під час марафону на прямому зв’язку зі студією перебуватимуть кореспонденти «5 каналу» в регіонах, зокрема, Криму, Львові та Донецьку.

Для глядачів, що захочуть долучитися до розмови, у студії також працюватиме телефонний зв'язок. За номером, зазначеним на екрані, охочі матимуть змогу поставити свої запитання чи висловити думки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду