Одного з підсудних у справі Гонгадзе хочуть усунути?

30 Листопада 2007
10665
30 Листопада 2007
10:18

Одного з підсудних у справі Гонгадзе хочуть усунути?

10665
Одного з підсудних у справі Гонгадзе хочуть усунути?

Один із трьох підсудних у "справі Гонгадзе" - Микола Протасов, а також його підсобник, Валерій Костенко перебувають не в Лук’янівському СІЗО, а в ізоляторі тимчасового утримання, обладнаному замість колишнього СІЗО СБУ.

 

Як пише газета "Сегодня" з посиланням на джерела в правоохоронних органах, обоє підсудних знаходяться під опікою спецслужби.

 

За однією з версій, це зв'язано з тим, що Протасова, який іде на контакт зі слідством, побоюються ті, хто зацікавлений у "затягуванні суду до нескінченності", і готують його фізичне усунення.

 

Втім, за іншими версіями, каже джерело видання, у Протасова дійсно хворе серце, або ж він імітує психічні розлади, у зв'язку з чим йому в липні і призначили комплексну судово-медичну психолого-психіатричну експертизу.

 

Як відомо, 29 листопада засідання Апеляційного суду Києва в справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе перенесли до 13 грудня в зв'язку з хворобою Протасова.

 

За словами адвоката Протасова - Віктора Чевгуза, медики засвідчили, що стан здоров'я його підзахисного погіршився і не дозволяє прибути на слухання.

 

Водночас, адвокату невідомий діагноз Протасова, ступінь серйозності недуги, і чи потребує він шпиталізації. "Микола дійсно хворий, близько трьох років знаходиться в одиночній камері, скоро йому виповниться 60 років, так що не дивно", - сказав Чевгуз.

 

Чи пов'язане погіршення самопочуття Протасова з висновками лікарів, Чевгуз не знає: "Я адвокат, і мої обов'язки не мають нічого спільного з медичними".

 

Слухання "справи Гонгадзе" було почато 19 грудня 2005 року. Протасів і його екс-співробітник по Департаменту карного розшуку МВС Костенко перебувають під вартою, Попович - на підписці, а їхній колишній начальник і основний обвинувачуваний Олексій Пукач, що очолював у 2000-м міліцейську "наружку", перебуває у міжнародному розшуку.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду