Чат з Віталієм Шевченком завершився

29 Листопада 2007
30596
29 Листопада 2007
09:35

Чат з Віталієм Шевченком завершився

30596
Чат з Віталієм Шевченком завершився
29 листопада о 14.00 на http://chat.detector.media розпочалась чат-конференція за участю голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталія Шевченка на тему «Діяльність регуляторного органу в умовах політичної та ринкової нестабільності».
 

До обговорення пропонуються питання можливих змін у Нацраді після створення нової парламентської коаліції; політичної незалежності регуляторного органу – та зміни до закону про Нацраду, пропоновані депутатом ВР Оленою Бондаренко (ПР), оцінка зробленого за рік роботи – позитиви і негативи у діяльності нинішньої Нацради. Цифровий конфлікт: хто відповідатиме за «цифру» в Україні і в чому суть «цифрового» протистояння Нацради та Мінтрансзв’язку? Яка «цифра» буде в Україні – MPEG 2 чи MPEG 4 і чому? Як вважає пан Шевченко, які зміни очікують ринок з переходом із аналогового мовлення на цифрове? Чим викликані відкриті конфлікти Нацради з каналами RU Music и News One, а також одеським каналом «АТВ»? Чи відберуть ліцензію у радіо «Люкс-ФМ» і які трансформації чекають на сектор державного та комунального мовлення? Чому Нацрада не може забезпечити прозорості медіавласності в країні? Чи прийдуть на медіаринок нові олігархи і великі інвестиції?
 
Ці та інші проблеми пропонуємо обговорити з Віталієм Шевченком 29 листопада.
 
Свої запитання ви можете вже зараз ставити в коментарях до цього анонсу або висилати на адресу ofice@detector.media
 
Чат-конференції проводяться у рамках проекту співробітництва та обміну досвідом з регіональними медіа за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки, Міжнародного фонду «Відродження» та USAID. «ТК» запрошує журналістів із регіонів ставити свої запитання Віталію Шевченку та присилати їх заздалегідь у разі, якщо вони не матимуть можливості взяти участь у чаті в режимі реального часу. Після завершення бесіди вони матимуть нагоду використати відповіді пана Віталія у своїх матеріалах за умови посилання на «ТК». Чати з цікавими особистостями зі світу медіа (і не тільки) проходитимуть на «ТК» раз на два тижні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30596
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
to Mykola
5998 дн. тому
ЧИтайте Женеву 2006
Микола
5998 дн. тому
Шановний Віталій Федорович! Зараз гучно обговорюється тема цифрового мовлення.Але на сьогодні споживач, або глядач чи слухач не готовий отримувати сигнали в "цифрі". Чому Національною радою штучно затримується отримання від ДЦ "Укрчастотнагляд" нових прорахованих аналогових радіочастот. Три роки лежить заявка у Вас. "Укрчастотнагляд" прорахував частоту,а Нацрада не забирає,і ,відповідно,не виносить на конкурс.В чому причина? Кому це вигідно? Ясно,що не Україні, яка б згодом змогла розділити цю частоту на чотири цифрових.
Владлен
5999 дн. тому
Виталий Фёдорович, добрый день! У меня 2 вопроса: 1. Объём рекламы на телеканалах не выдерживает никакой критики. В вечернее время на "Новом" рекламные блоки достигают 15-20 минут. А ведь это не 15%, предусмотренных законодательством. Планируется ли наведение порядка и сокращение объёма рекламного времени? 2. В США и Западной Европе очень популярным становится XM Radio, позволяющее принимать сигналы спутникового радио на штыревую антену. Каковы перспективы XM Radio в Украине?
Степан Винничук
5999 дн. тому
Шановний Віталію Федоровичу! Знаю Вас віддавна як патріота Української держави і українського телебачення. Однак нині ніяк не розумію, чому Нацрада підтримуєті захищає найбільше ті телеканали, котрі ігнорують законодавство про українську мову та український телепродукт. Адже просування цих телеканалів у кабельне телебачення на чільні місця універсальної послуги є відвертим лобізмом російського телепродукту. Може, це хтось у Нацраді робить за Вашою спиною або згори примушує Вас до цього? Представники Партії регіонів, наприклад? Будь ласка, дайте вичерпну і чесну відповідь майже Вашому земляку з Гвіздця на Івано-Франківщині.
NN
5999 дн. тому
Коли Ви закінчите свою "каденцію" голови Нацради, захочете, щоб син Андрій (нардеп від БЮТу) сів у ваше крісло?
Микола
5999 дн. тому
Яка зарплата голови Нацради з питань ТБ і РМ?
журнал "Зовнішні справи"
5999 дн. тому
Пане Віталію, доброго дня! Чи існує досвід співпраці Національної ради з МЗС України на випадки вирішення конфліктних ситуацій із сусідніми країнами з приводу частотного перерозподілу або якихось інших спірних моментів? Якщо так, наскільки ефективно має спрацьовувати цей механізм?
Громадська Асоціація УКР-ДВБ-ФОРУМ
5999 дн. тому
Шановний Віталіє Федоровичу! Вчора на брифінгу ви офіційно оголосили про узгодження з Держтелерадіо та НКРЗ проекту Програми впровадження цифрового мовлення в Україні і передачу його до Кабінету Міністрів на затвердження. За законом він має місяць знаходитися на сайті для громадського обговорення. Матеріал, який є на сайті – проектом Програми не називається. Тож, хто окрім названих органів його обговорював? І друге: чи узгоджений вже цей документ з Мінфіном? Дякуємо.
Громадська Асоціація УКР-ДВБ-ФОРУМ
5999 дн. тому
Шановний Віталіє Федоровичу! Півтора роки тому під началом Національної ради був оголошений конкурс з експериментального впровадження цифрового телебачення і видані ліцензії чотирьом "кращим" київським мовникам. До цього часу серйозні підсумки конкурсу не підбиті, звітність перед Нацрадою деякі лізензіати ігнорують. Як Ви поясните такий стан справ?
Ingeneer
6000 дн. тому
1.Чому Національна Рада саме для УКРАЇНСЬКИХ телеканалів своїм рішенням відвела найбільш "забруднені" зовнішними завадами - "низкочастотнІ" смуги телевізійного диапазону кабельних розподільчих систем? 2. Чи розглядалась, серед інших, подальша доля стандарту Н.264, при вирішенні шляхом голосування Членів позавідомчого констітуційного Органу долі впровадження математичних алгоритмів стиснення сигналів.
6000 дн. тому
Шановний Віталію Федорович! Незважаючи на те, що Громадська рада утворюється Національною радою на власний розсуд, вважаю конче потрібним просити Вас пояснити громадскості чим саме так завинила Громадська рада першого скликання, що її повноваження достроково припинено без пояснення причин – це не ординарна подія. Що планувалось і що їй вдалось зробити, а що не вдалось? Чи є претензії до конкретних осіб? Лише знаючи це можна розглядати можливість висунення тих чи інших кандидатів до другого скликання (чи впораються, чи відповідатимуть високим вимогам?) в тому числі й повторно. Та й взагалі, чому б Громадській раді не відзвітувати перед Нацрадою? Привселюдно - вона ж громадська! Краще було б до рішення Нацради. Але, мабуть, можна й зараз. З повагою і вдячністю за відповідь. Член Громадської ради В.Тимофієнко
Investigator
6000 дн. тому
Вопросы по теме чат-конференции: 1. Перечислите, пожалуйста, признаки, которые по Вашему мнению позволяют характеризовать сегодняшнюю ситуацию на медиарынках как "условия.....рыночной нестабильности"? 2. Какие конкретно макроэкономические параметры рынка влияют непосредственно влияют на "Деятельность", или отдельные конкретные направления (или параметры) "Деятельности" Регуляторного Органа?
правда
6000 дн. тому
Віталію Федоровичу, донедавна ви були членом "Нашої України", обиралися до ВР за списком цього блоку, належали, якщо не помиляюсь, до партії Костенка. Тепер ви публічно декларуєте дружбу з Едуардом Прутніком - колишньою правою рукою "зека" Януковича, одного з лідерів команди, яка дурила людей і фальсифікувала вибори у 2004-му. Що сталося? Чому такі зміни?
Александр
6000 дн. тому
Почему в Украине, где живут десятки миллионов русскоязычных граждан, фактически запрещён русский язык на ТВ и на Радио. Почему у нас в стране нет ни одного русскоязычного телеканала и ни одной русскоязычной радиостанции???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду