Брати гроші з ефірних мовників і абонентів одночасно - незаконно

8 Листопада 2007
24883
8 Листопада 2007
18:11

Брати гроші з ефірних мовників і абонентів одночасно - незаконно

24883
Брати гроші з ефірних мовників і абонентів одночасно - незаконно
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зобов’язала провайдерів програмної послуги «забезпечити максимальну кількість абонентів можливістю перегляду програм у межах універсальної послуги, розмістивши їх пакетом на початку смуги частот, на перших за нумерацією каналах конвертування ресурсів багатоканальної кабельної мережі».
 
 За словами члена Нацради Тетяни Лебедєвої, існує багато протиріч щодо того, як кабельні оператори ставляться до ефірних телекомпаній, приміром, у плані конвертації українським каналам не надається перевага: «Кабельні оператори дуже класно влаштувались, вони беруть гроші з ефірних каналів за те, щоб їх транслювати, а потім гроші з абонентів за те, що транслюють ефірників. Дуже часто навіть канали, які входять в універсальну послугу, дуже довго звертаються до кабельників із проханнями, а їм виставляють умови. Це незаконно».
 
Перший заступник голови Нацради Ігор Курус у коментарях «ТК» розказав про те, що тепер Нацрада затверджує і регулює план конвертації (раніше цим займався Укрчастотнагляд. – «ТК»), але кабельні оператори часто самі для себе вибудовують ієрархію каналів, яким вони надають абонемент: «Ми говоримо про те, що має бути логіка у побудові програмної послуги. Це загальносвітова практика, коли вітчизняні канали знаходяться на перших позиціях у конвертуванні. Таким чином ми реально хочемо, щоб стаття 4 закону “Про телебачення та радіомовлення” була не формально, а реально втілена в життя».
 
Відповідно до цього рішення, при зміні складу програм телерадіоорганізації провайдер програмної послуги у місячний термін має забезпечити можливість перегляду програм «універсальної послуги», а потім здійснити переоформлення ліцензії у Нацраді.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24883
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Latunskiy
6024 дн. тому
Скажіть, будь ласка, про які суми йде мова, скільки ефірний мовник платить провайдеру за ретрансляцію сигналу? Хто зацікавлений в розширенні аудиторії для збільшення рекламної привабливості?
control
6024 дн. тому
що тут може бути не зрозуміло? ЯКЩО КАНАЛ У ВІДКРИТОМУ ДОСТУПІ (ЕФІРНИЙ ЧИ СУПУТНИКОВИЙ) - ТО КАНАЛИ МАЮТЬ ПЛАТИТИ КАБЕЛЬНИКАМ ЗА ЇХ ТРАНСЛЯЦІЮ; ЯКЩО КАНАЛ КОДОВАНИЙ - ТО КАБЕЛЬНИКИ ПЛАТЯТЬ КАНАЛАМ ПЛЮС - КАБЕЛЬНИКАМ ПЛАТЯТЬ АБОНЕНТИ (АЛЕ ТІЛЬКИ ЗА РОЗКОДОВАНІ КАНАЛИ!) ПЛЮС - КАБЕЛЬНИКИ ПОВИННІ МАТИ ЯКУСЬ КВОТУ ВІД КАНАЛІВ (АЖ ДО 100% У ВИПАДКУ З ІНОЗЕМНИМ КАНАЛОМ, У Т.Ч. РОСІЙСЬКИМ) НА ВРІЗКУ МІСЦЕВОЇ РЕКЛАМИ (АБО ЗАЛИШАТИ ІНОЗЕМНУ РЕКЛАМУ, У Т.Ч. РОСІЙСЬКУ, ЗА УМОВИ ДОДАТКОВОЇ ЛОКАЛЬНОЇ ОПЛАТИ І ПЕРЕКЛАДУ НА ДЕРЖАВНУ МОВУ) І ЩО ВИ ВИДУМУЄТЕ УКРАЇНСЬКИЙ ВЕЛОСИПЕД? ЛЮДИ В КОСМОС ЛІТАЮТЬ ВЖЕ ПОНАД 50 РОКІВ!)) 21 століття - роззуйте очі, досить в пісочниці сидіти!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду