Євросоюз виступає проти закриття телеканалів у Грузії

8 Листопада 2007
25328
8 Листопада 2007
17:47

Євросоюз виступає проти закриття телеканалів у Грузії

25328
Євросоюз виступає проти закриття телеканалів у Грузії

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Міклош Харашті стурбований припиненням трансляції телеканалів "Імеді" та "Кавкасія" в Грузії. Про це йдеться в заяві Хааршті, текст якої передано УНІАН.

«Якщо запровадження надзвичайного стану може відповідати Конституції країни, мас-медіа також повинні мати можливість виконувати їхню конституційну функцію інформувати суспільство про події в країні», - зазначається, зокрема, у заяві.

Представник ОБСЄ також висловив стурбованість повідомлення про факти жорстокості по відношенню до журналістів в Тбілісі. У зв'язку з чим він закликав владу Грузії не заважати журналістам висвітлювати публічні події в медіа.

Також із заявою про неприпустимість припинення діяльності двох телеканалів у Грузії виступив депутат Європарламенту, заступник голови делегації зі зв'язків з Україною Чарльз Теннок (група народних партій, Велика Британія). Про це він заявив сьогодні в коментарі власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі.

Нагадаємо, 7 листопада ввечері силові органи Грузії припинили трансляцію двох телеканалів – «Імеді» та «Кавкасія» – за кілька хвилин до оголошення в країні надзвичайного стану.

Надзвичайний стан запроваджений указом Президента Грузії Михайла Саакашвілі на 15 діб по всій території країни. Протягом цього часу всім теле- і радіоканалам крім громадського, заборонено збирати та розповсюджувати інформацію про події в країні.

Президент Грузії запровадив надзвичайний стан у відповідь на масові демонстрації протесту, що тривали в Тбілісі з 1 по 7 листопада і які завершилися розгоном демонстрантів 7 листопада правоохоронними органами із застосуванням водометів, сльозогінного газу та гумових куль.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25328
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду