В Україні стартує проект антикорупційних журналістських розслідувань «Вартові демократії»

8 Листопада 2007
16610
8 Листопада 2007
17:09

В Україні стартує проект антикорупційних журналістських розслідувань «Вартові демократії»

16610
В Україні стартує проект антикорупційних журналістських розслідувань «Вартові демократії»
8 листопада 2007 року в інформагенції УНІАН відбулася презентація проекту Незалежної медіа-профспілки України «Вартові демократії: медіа проти корупції», який діє вже протягом кількох місяців. Розрахований він на півроку, реалізується за підтримки проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні “Гідна Україна”».
 
Презентованим проектом передбачено створення сайту «Вартові демократії», який міститиме журналістські антикорупційні розслідування, інтерв’ю з експертами, фото про акції, спрямовані на подолання корупції в українському суспільстві. На базі накопиченої інформації буде готуватися щомісячний електронний бюлетень, який отримуватимуть ЗМІ, громадські організації, експерти.
 
Ще одним завданням проекту є створення 30-хвилинного документального фільму про журналістські розслідування у Львові, Харкові та Криму. Сюжет фільму поки що таємниця, але керівник проекту Ігор Чайка, розповів про один факт. Зокрема, до фільму потрапить інтерв’ю зі львівською журналісткою, яка, проводячи журналістське розслідування, ледь не втратила життя. Розмова записана прямо в лікарняній палаті. Прем’єру фільму заплановано на кінець січня 2008 року. Чи транслюватиметься він у загальнонаціональному ефірі, наразі невідомо. Але автори сподіваються на це. Крім того, буде зроблено копії фільму на DVD, які презентуватимуться всім зацікавленим.
 
На завершення проекту буде створено друкований бюлетень «Медіа проти корупції», до якого ввійдуть найцікавіші журналістські розслідування, що потрапляли до електронного бюлетеню. Також видання міститиме інформаційні матеріали з питань корупції в Україні, оглядові, аналітичні статті фахівців та експертів, коментарі.
 
Керівники проекту сподіваються не тільки реально допомогти журналістам, які проводять журналістські розслідування (освітніми програмами, юридичними порадами), а й, у разі потреби, захистити їх.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду