Медіа-профспілка презентує проект «Вартові демократії: медіа проти корупції»

8 Листопада 2007
9763
8 Листопада 2007
12:43

Медіа-профспілка презентує проект «Вартові демократії: медіа проти корупції»

9763
Медіа-профспілка презентує проект «Вартові демократії: медіа проти корупції»

Сьогодні, 8 листопада 2007 року о 14:30 у інформаційному агентстві УНІАН (вул. Хрещатик, 4, м.Київ) за підтримки проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна» відбудеться прес-конференція та презентація проекту Незалежної Медіа-профспілки України „Вартові демократії: медіа проти корупції”. Пр оце повідомляє прес-служба Медіа-профспілки.

У прес-конференції візьмуть участь: директор проекту „Гідна Україна” Юхані Гроссман, голова Незалежної Медіа-профспілки України Сергій Гузь, керівник проекту „Вартові демократії: медіа проти корупції” Ігор Чайка.

Як повідомляється, проектом НМПУ передбачено створення документального фільму „Журналістські розслідування фактів корупції в Україні”, присвяченого сучасному стану справ у вітчизняних медіа і, зокрема, існуючим проблемам, що виникають під час проведення професійних журналістських розслідувань щодо корупційних проблем. Фільм буде створено на основі кількох резонансних антикорупційних журналістських розслідувань за участі авторів цих розслідувань, „героїв” їх публікацій, а також медіа-експертів та експертів з питань антикорупційної діяльності.

Проект „Вартові демократії: медіа проти корупції” передбачає також створення Інтернет-сайту „Вартові демократії” (www.guard.in.ua). Сайт міститиме кращі журналістські антикорупційні розслідування, інтерв’ю з експертами, фотоматеріали, інформацію про акції, спрямовані на подолання явищ корупції в українському суспільстві та досвід боротьби з корупцією, статистичні данні, звіти вітчизняних та міжнародних комісій і фондів тощо. На базі накопиченої інформації буде підготовано періодичну електронну версію щомісячного Вісника „Вартові демократії”. Вісник також буде доступний у відкритому доступі на сайті.

Проект «Гідна Україна» виконується компанією Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) у партнерстві з українськими організаціями за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Порогової програми Корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).

Проект розрахований на два роки і має на меті підтримку незалежного громадського моніторингу й представництво та захист громадських інтересів в пріоритетних сферах боротьби з корупцією, що були визначені Урядом України у програмі співробітництва із Корпорацією "Виклики тисячоліття» (MCC - Millennium Challenge Corporation).

Додаткову інформацію можна отримати у офісі НМПУ: тел. (044) 537-20-03, факс (044) 289-71-97, електронна пошта golova@profspilka.org.ua, chaika1361@mail.ru. Веб-сторінка www.profspilka.org.ua

 

Картинка - caricatura.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду