У «Мистецькому Арсеналі» відзначили другу річницю порталу sumno.com

22 Жовтня 2007
21525
22 Жовтня 2007
09:54

У «Мистецькому Арсеналі» відзначили другу річницю порталу sumno.com

21525
У «Мистецькому Арсеналі» відзначили другу річницю порталу sumno.com
20 жовтня у приміщенні «Мистецького Арсеналу» відбулась мистецька акція, присвячена другій річниці Інтернет-порталу «Сумно». Претензійну назву «Другий день народження сучасної української культуру» організатори пояснили таким чином: мовляв, перший день народження відбувся невідомо коли, а тепер глядачі побачать «перезавантаження».
 
Глядачі, яких у приміщенні «Арсеналу» зібралось близько 1500 (незважаючи на платний вхід та пізній – 20.00 – початок), радо вітали поета Сергія Жадана, який відкрив акцію читанням своєї нової збірки «Марадона». Поетична частина акції продовжилась акцією «Радіо Live»: під інструментальну музику психоделічного тріо, в одному з учасників якого було важко не впізнати ведучого програми «За вікнами» СТБ Богдана Кутєпова з його легендарним баяном, молоді поети, залишаючись десь за кадром, читали свої вірші. Особливий ефект такого читання забезпечується анонімністю: шанувальники можуть упізнати улюбленого поета лише за голосом і текстами. Зокрема, впізнані були голоси Олесі Мамчич, Павла Коробчука, Галі Ткачук, Вікторії Черняхівської та інших.
 
Заключна, суто музична частина акції складалась із короткого виступу колективу, назви якого ніхто не розчув, та довгого – культової (без перебільшення) групи «Мертвий півень». Гітарист Ромко Чайка прибув на виступ просто зі студії свого ток-шоу «5 копійок». Незважаючи на те, що виступ розпочався пізно, і наймолодша частина глядачів почала розходитись, аби встигнути на метро, «Мертвий півень» грав довго, і насамкінець представив три нові пісні, які досі не виконувались. Серед них – кавер-версію радянського українського хіта «Гуцулка Ксеня», яка ввійде до наступного альбому групи «Дуже спеціальна попса». По одній пісні виконали запрошені на сцену письменник Юрко Покальчук та один із перших вокалістів «Мертвого Півня» Любко Футорський.
 
Докладніший звіт про подію дивіться тут.
 
Софія Колодницька, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду