Бектурсунов закликав «не плутати реформаторів з ліквідаторами», а Томенко – протидіяти планам Черновецького

12 Жовтня 2007
12779
12 Жовтня 2007
22:25

Бектурсунов закликав «не плутати реформаторів з ліквідаторами», а Томенко – протидіяти планам Черновецького

12779
Бектурсунов закликав «не плутати реформаторів з ліквідаторами», а Томенко – протидіяти планам Черновецького
Радник мера Києва з інформаційної політики і свободі слова Казбек Бектурсунов заявляє, що в результаті реформування комунальних ЗМІ на своїх робочих місцях залишаться «всі гідні журналісти».
 
Про це йдеться в заяві Казбека Бектурсунова, переданій агентству УНІАН прес-службою КМДА.
 
«На сьогодні всі мас-медіа, що входять до складу холдингу, активно розвиваються, а всі гідні журналісти залишаться на своїх місцях», - говориться в заяві.
 
За словами радника мера, Київ не залишиться без муніципальних ЗМІ. «Просто не варто плутати реформаторів з ліквідаторами», - зазначив Казбек Бектурсунов і наголосив, що «нового нічого не відбулося».
 
«Наскільки мені відомо, йде процес реалізації рішення Київради від 14 червня 2007 року - про створення на базі комунальних ЗМІ єдиного потужного холдингу, що ефективно працює на користь киян», - заявив Казбек Бектурсунов
 
За його інформацією, вже на сьогоднішній день тираж газети «Вечірній Київ» збільшився в 20 разів і досяг 100 тис. екземплярів; тираж «Хрещатику» - 52 тис. екземплярів.
 
«Ми перезапустили кольорове видання «Українська столиця». ТРК «Київ» упевнено входить в десятку телеканалів, які найбільше дивляться кияни. До нас стоїть черга з кращих кадрів, що чекають своєї участі та роботи в реорганізованих ЗМІ. Ми не допустимо повторення такої ж ганебної ситуації, як це було у засновників газет «Без цензури» і «24». Ми – пристойні люди», - наголосив радник мера Києва.
 
Заступник лідера БЮТ Микола Томенко вважає, що протидія створенню столичного медіа-холдингу стане для журналістів тестом на професійну солідарність.
 
Про це йдеться у коментарі Миколи Томенка, переданому УНІАН.
 
Він повідомляє, що у відповідному розпорядженні столичного міського голови «Про організацію правових заходів, пов’язаних з припиненням підприємств засобів масової інформації» (№ 1305 від 03.10.2007 р.) передбачається створити комісії «з припинення редакції газети «Вечірній Київ», редакції газети «Хрещатик», редакції газети «Українська столиця», радіостанції «Голос Києва» та ДКП ТРК «Київ», а також здійснити реорганізацією комунальних та державно-комунальних підприємств шляхом їх злиття у ЗАТ «Київський медіа-холдинг» в термін до 31.12.2007 р.»
 
«Схема, як привласнити комунальні медіа, що створені за рахунок коштів киян та фінансуються з міського бюджету (у 2007 році на комунальні ЗМІ планується витратити 41 млн. грн.), шляхом створення медіа-холдингу, який, цілком очевидно, буде контролюватися кимось із команди Леоніда Черновецького, - сьогодні реалізується», - зазначив Микола Томенко, коментуючи відповідне рішення Київського міського голови. Він вважає, що протидія цьому рішенню стане для журналістів тестом на солідарність та повагу до колег.
 
Нагадаємо, 14 червня п.р. Київська міська рада ухвалила рішення про створення медіа-холдингу комунальних засобів масової інформації. Згідно з рішенням, планується реорганізувати комунальні підприємства «Редакція газети «Хрещатик», «Редакція газети «Вечірній Київ», Редакція газети «Українська столиця», «Телерадіокомпанія «Київ», «Радіостанція «Голос Києва» шляхом злиття в закрите акціонерне товариство «Київський медіа-холдинг». Планується, що 51% акцій холдингу належатимуть територіальній громаді Києва, а решта 49% на конкурсних умовах віддадуть інвесторам. Рішення ухвалено з метою підвищити ефективність використання коштів міського бюджету.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12779
Читайте також
28.11.2007 07:33
Денис Жарких
для «Детектор медіа»
21 716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду