Асоціація медіа-юристів проводить ряд регіональних тренінгів з протидії корупції

11 Жовтня 2007
8878
11 Жовтня 2007
10:54

Асоціація медіа-юристів проводить ряд регіональних тренінгів з протидії корупції

8878
Асоціація медіа-юристів проводить ряд регіональних тренінгів з протидії корупції

Асоціація медіа-юристів в рамках проекту «Надання юридичної підтримки журналістам та неурядовим організаціям» проводить ряд тренінгів «Юридичні аспекти антикорупційних журналістських розслідувань та кампаній захисту громадських інтересів» для журналістів та активістів громадських організацій, які проводять розслідування та кампанії з протидії корупції.

 

 

 

Тренінги проводяться за сприяння програми «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна».

 

 

 

Розклад проведення тренінгів в регіонах:

 

12 – 13 жовтня – Київ (для журналістів та активістів НУО з міста Києва та Київської, Черкаської, Чернігівської областей);

 

17 – 18 жовтня – Дніпропетровськ (Дніпропетровська та Запорізької області);

 

22 – 23 жовтня – Львів (Львівська, Рівненська та Волинська області);

 

25 – 26 жовтня – Суми (Сумська, Полтавська, Харківська області);

 

25 – 26 жовтня – Луганськ (Луганська та Донецька області);

 

27 – 28 жовтня – Одеса (Одеської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей);

 

1 – 2 листопада – Івано-Франківськ (Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Закарпатська області);

 

5 – 6 листопада – Вінниця (Вінницька, Хмельницька, Житомирська області);

 

12 – 13 листопада – Сімферополь (АР Крим та місто Севастополь).

 

 

 

Теми, що будуть висвітленні під час тренінгів:

 

1. Роль преси та третього сектору у забезпеченні прав та свобод громадян та розбудові демократичного суспільства: права та відповідальність.

 

2. Характеристика законодавства у пріоритетних сферах боротьби з корупцією.

 

3. Право громадян на інформацію. Доступ до офіційної інформації. Інформаційні запити. Судовий захист права на інформацію.

 

4. Поняття та ознаки корупційного правопорушення. Види корупційних правопорушень та відповідальність за їх скоєння. Розмежування корупційного діяння та злочину.

 

5. Загальна характеристика законодавства України з питань протидії корупції. Суб’єкти протидії корупції (поняття, види, правовий статус).

 

6. Правове регулювання збору інформації. Інформація з обмеженим доступом.

 

7. Робота з альтернативними джерелами. Документальне підтвердження інформації, зібраної з альтернативних джерел.

 

8. Техніка юридичної безпеки при підготовці, публікації матеріалів антикорупційних розслідувань. Достатність підстав для публікації. Допублікаційна експертиза.

 

9. Відкрита дискусія про визначення пріоритетних тем журналістських розслідувань та громадянських кампаній у даному регіоні.

 

10. Можливі шлях співпраці НУО та медіа у протидії корупції: проведення спільних розслідувань; підготовка документальної бази; оприлюднення результатів проведення кампанії чи розслідування; здійснення контролю за наслідками публікації та результатами, вжитими владою.

 

 

 

Участь у тренінгах безкоштовна.

 

Для участі у тренінгах необхідно надіслати реєстраційну форму (див нижче) не пізніше, ніж за 5 днів до початку тренінгу:

 

* Журналісти можуть зареєструватися у асистента Координаційного юридичного центру за телефонами (044) 234- 23-57, 235-82-33 або електронною поштою mediapravo@mediapravo.org.ua.

 

* Представники НУО можуть зареєструватися у координаторів регіональних інформаційно-ресурсних центрів (РІРЦ) проекту «Гідна Україна» (список РІРЦів наведений на веб-сайті http://www.action-msi.org.ua/content/category/2/5/1/lang,uk/)

 

 

 

Реєстраційна форма може бути завантажена на сайті www.action-msi.org.ua розділ «Тренінги для журналістів» або на сайті mediapravo.org.ua

 

 

 

Загальне число учасників кожного тренінгу – 20 осіб (10 представників НУО та 10 журналістів). Адміністрування тренінгів здійснюють регіональні інформаційно-ресурсні центри проекту «Гідна Україна».

 

 

 

Тренінги проводяться в рамках проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна" (www.pace.org.uа), який реалізує компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) та Міжнародної корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду