Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді витрачає на соціальну телерекламу 100 тисяч гривень

9 Жовтня 2007
2953
9 Жовтня 2007
17:50

Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді витрачає на соціальну телерекламу 100 тисяч гривень

2953
Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді витрачає на соціальну телерекламу  100 тисяч гривень
Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді (Міністерство сім’ї, молоді та спорту) витрачає на соціальну телерекламу 100 тисяч гривень. Таку цифру озвучив Артур Горін, директор Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, 9 жовтня 2007 року на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій проведенню Третього Національного фестивалю соціальної реклами (30 листопада – 1 грудня 2007 року, Київ).  
 
За словами пана Горіна, тендер на телерекламу цьогоріч виграла НТКУ (600 виходів), проте до соціальної кампанії добровільно долучилися комерційні телеканали  (5 канал, СТБ, К1, К2 тощо), які за власний рахунок довели загальну кількість виходів соціальних телевізійних роликів до 2 тисяч. На соціальну радіорекламу в 2007 році тендер виграло радіо «Ера FM» (60 тис. грн.). Ще 1,5 млн. грн. було витрачено на рекламу на зовнішніх носіях.  
 
Отже, як наголосив Євген Ромат, головний редактор журналу «Маркетинг і реклама», враховуючи волонтерську допомогу, сума коштів, які виділяються на соціальну рекламу, в тому числі й телевізійну, це не є та сума, на яку здійснено розміщення. Згідно з даними журналу «Маркетинг і реклама», найбільшим державним замовником соціальної реклами є Міністерство праці та соціальної політики, в бюджеті якого передбачено до 30 млн. грн. витрат на соціальну рекламу. Приблизно 3 млн. грн. річно виділяється через бюджет Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді (Міністерство сім’ї, молоді та спорту). Також чимало коштів на соціальну рекламу закладено в бюджеті Міністерства надзвичайних ситуацій, але оскільки МНС має також на цій рекламі сповіщати координати та реквізити відповідних служб, то за «Законом про рекламу» (ст. 12) ці рекламні повідомлення трактуються не як соціальні, а як іміджеві. 
 
Детальний зріз стану соціальної реклами в Україні буде представлено на  Третьому Національному фестивалі соціальної реклами (30 листопада – 1 грудня 2007 року, Київ, конгрес-хол готелю «Київський»). У творчому конкурсі зібрано не тільки роботи, виготовлені на замовлення міністерств і відомств, а й творчі роботи комерційних піар-агенцій (торік гран-прі конкурсу отримала  «Служба розшуку дітей», АТЗТ «Магнолія ТВ»). У програмі фестивалю також заплановано майстер-класи та круглі столи, зокрема і щодо проблеми проведення тендерів на замовлення соціальної реклами..  
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду