Слідство: Справу про вбивство Політковської розкрито, кіллер відомий

8 Жовтня 2007
30510
8 Жовтня 2007
12:34

Слідство: Справу про вбивство Політковської розкрито, кіллер відомий

30510
Слідство: Справу про вбивство Політковської розкрито, кіллер відомий

Справа про вбивство Анни Політковської розкрита, затримані виконавці злочину, слідству відомо, хто кіллер, а також є припущення щодо замовника цього злочину, повідомив старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого комітету при прокуратурі РФ Гарибян.

 

"Убивство розкрите. Але інша справа, яка має бути - встановити весь ланцюг: від замовника до виконавця - і підготувати для суду незаперечні докази вини", - сказав Гарибян в інтерв'ю Новой газете, опублікованому в понеділок, 8 жовтня.

 

За його словами, у справі про вбивство Політковської до цього часу звинувачення пред'явлені 11-м фігурантам, арештовано 10. "Але список поки не закритий", - додав слідчий.

 

"Кіллеру ми ще не висунули звинувачення, але знаємо, хто він", - підкреслив Гарибян.

 

Відповідаючи на питання, чи можна говорити про те, що заарештовані підозрювані безпосередні організатори і виконавці вбивства, слідчий сказав: "Що стосується виконавців - так. Якщо ви під організаторами розумієте тих, хто координував діяльність виконавців - теж так".

 

"Є певні задуми: ми зараз цілеспрямовано працюємо із посередниками і організаторами. Що ж стосується замовників, то в нас є цікаві припущення - скажемо так. І не скажемо поки нічого більше", - сказав Гарибян.

 

При цьому він додав, що звільнені раніше двоє підозрюваних по даній справі "не причетні до вбивства Політковської".

 

Раніше повідомлялося про те, що в Москві затриманий 49-річний кримінальний авторитет з України, якого підозрюють у причетності до справи Політковської.

 

ЗМІ також повідомляли про візит у Київ одного з заступників Генпрокурора Росії. Він допитав майора Миколу Мельниченка, колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду