detector.media
08.10.2007 12:34
Слідство: Справу про вбивство Політковської розкрито, кіллер відомий
Слідство: Справу про вбивство Політковської розкрито, кіллер відомий

Справа про вбивство Анни Політковської розкрита, затримані виконавці злочину, слідству відомо, хто кіллер, а також є припущення щодо замовника цього злочину, повідомив старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого комітету при прокуратурі РФ Гарибян.

 

"Убивство розкрите. Але інша справа, яка має бути - встановити весь ланцюг: від замовника до виконавця - і підготувати для суду незаперечні докази вини", - сказав Гарибян в інтерв'ю Новой газете, опублікованому в понеділок, 8 жовтня.

 

За його словами, у справі про вбивство Політковської до цього часу звинувачення пред'явлені 11-м фігурантам, арештовано 10. "Але список поки не закритий", - додав слідчий.

 

"Кіллеру ми ще не висунули звинувачення, але знаємо, хто він", - підкреслив Гарибян.

 

Відповідаючи на питання, чи можна говорити про те, що заарештовані підозрювані безпосередні організатори і виконавці вбивства, слідчий сказав: "Що стосується виконавців - так. Якщо ви під організаторами розумієте тих, хто координував діяльність виконавців - теж так".

 

"Є певні задуми: ми зараз цілеспрямовано працюємо із посередниками і організаторами. Що ж стосується замовників, то в нас є цікаві припущення - скажемо так. І не скажемо поки нічого більше", - сказав Гарибян.

 

При цьому він додав, що звільнені раніше двоє підозрюваних по даній справі "не причетні до вбивства Політковської".

 

Раніше повідомлялося про те, що в Москві затриманий 49-річний кримінальний авторитет з України, якого підозрюють у причетності до справи Політковської.

 

ЗМІ також повідомляли про візит у Київ одного з заступників Генпрокурора Росії. Він допитав майора Миколу Мельниченка, колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми.

 

Кореспондент
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY