Нацрада відмовила каналам-телемагазинам у ліцензуванні

26 Вересня 2007
23741
26 Вересня 2007
18:28

Нацрада відмовила каналам-телемагазинам у ліцензуванні

23741
Нацрада відмовила каналам-телемагазинам у ліцензуванні
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення при повторному розгляді не задовольнила питання про видачу ліцензії на супутникове мовлення каналам «Дизайн–TV» та Shopping-TV (відповідно, товариств із обмеженою відповідальністю PL TV та PL SALES).  
 
Як відомо із програмної концепції, канал «Дизайн–TV» позиціонує себе як український аналог каналів Style і Fashion, тобто збирався запропонувати глядачам інформацію про новини моди, українську модну індустрію, сучасні тренди дизайну одягу, інтер’єрів, ландшафтного дизайну. Shopping-TV за концепцією «надаватиме інформацію про товари».  
 
22 серпня 2007 року Нацрада зняла з розгляду питання про видачу ліцензії цим телеканалам, на минулому засіданні – перенесла, а на цьому – за результатами голосування членів Нацради, не задовольнила.  
 
Віталій Шевченко, голова Нацради з питань ТБ і РМ, так прокоментував це рішення: «Представники компанії не переконали Нацраду у своїй творчій потенції. Це, до речі, один із обов’язків Нацради, визначений законом, що ми своє рішення маємо приймати відповідально, і перед тим як проліцензувати компанію – переконатися в можливостях цієї компанії мовити, принаймні, щоби через рік не бути змушеними анульовувати неосвоєну ліцензію».  
 
При цьому пан Шевченко зазначив, що і PL TV, і PL SALES можуть повторно підготувати і подати документи на розгляд: «Компанія може повторно готувати документи. А головне – висувати нові аргументи, мотивуючи, чому вона хоче мати супутниковий телеканал». 
 
У неофіційному коментарі члени Нацради зазначали, що допоки не виробили своє ставлення до каналів-телемагазинів, до того ж запідозрили дану телекомпанію у телевізійному дилерстві: отриманні частоти з метою їх підготовки під перепродаж. 
 
Як зазначив на засіданні Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, при обговоренні даного питання, «деякі компанії уже зараз ліцензують собі по 5 телеканалів. Нацрада має розібратися з цим питанням».  
 
До речі, перед ліцензуванням представники PL TV і PL SALES категорично заперечували «родинний» зв’язок між двома компаніями. За словами ж Анатолія Новицького, директора ліцензійного департаменту Нацради, за документами, поданими на ліцензування, простежується частковий збіг засновників і власників цих двох телеканалів, а також засновників-власників телеканалу «Меню-ТБ».  
 
На брифінгу Анатолій Новицький також озвучив цифри щодо динаміки ліцензування супутникових телеканалів в Україні:  2001 рік – два; 2002-й – чотири; 2004-2006-й роки – по одинадцять каналів щороку. В 2007-му вже 11 каналів отримали ліцензії на супутникове мовлення, до кінця року очікується, що такі ліцензії отримає ще кілька суб’єктів мовлення. За даними Нацради, в Україні на сьогодні видано 63 супутникові ліцензії.  
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23741
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
romashka
6062 дн. тому
Подскажите кто-нибудь пожалуйста, какую-либо дополнительную информацию, кроме названия, про "товариства із обмеженою відповідальністю PL TV та PL SALES"? Как давно они появились, кто их владельцы? Кто инициатор создания канала Дизайн-ТВ? или из каких открытых источников возможно получить данные такого рода? Спасибо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду