detector.media
26.09.2007 18:28
Нацрада відмовила каналам-телемагазинам у ліцензуванні
Нацрада відмовила каналам-телемагазинам у ліцензуванні
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення при повторному розгляді не задовольнила питання про видачу ліцензії на супутникове мовлення каналам «Дизайн–TV» та Shopping-TV (відповідно, товариств із обмеженою відповідальністю PL TV та PL SALES).  
 
Як відомо із програмної концепції, канал «Дизайн–TV» позиціонує себе як український аналог каналів Style і Fashion, тобто збирався запропонувати глядачам інформацію про новини моди, українську модну індустрію, сучасні тренди дизайну одягу, інтер’єрів, ландшафтного дизайну. Shopping-TV за концепцією «надаватиме інформацію про товари».  
 
22 серпня 2007 року Нацрада зняла з розгляду питання про видачу ліцензії цим телеканалам, на минулому засіданні – перенесла, а на цьому – за результатами голосування членів Нацради, не задовольнила.  
 
Віталій Шевченко, голова Нацради з питань ТБ і РМ, так прокоментував це рішення: «Представники компанії не переконали Нацраду у своїй творчій потенції. Це, до речі, один із обов’язків Нацради, визначений законом, що ми своє рішення маємо приймати відповідально, і перед тим як проліцензувати компанію – переконатися в можливостях цієї компанії мовити, принаймні, щоби через рік не бути змушеними анульовувати неосвоєну ліцензію».  
 
При цьому пан Шевченко зазначив, що і PL TV, і PL SALES можуть повторно підготувати і подати документи на розгляд: «Компанія може повторно готувати документи. А головне – висувати нові аргументи, мотивуючи, чому вона хоче мати супутниковий телеканал». 
 
У неофіційному коментарі члени Нацради зазначали, що допоки не виробили своє ставлення до каналів-телемагазинів, до того ж запідозрили дану телекомпанію у телевізійному дилерстві: отриманні частоти з метою їх підготовки під перепродаж. 
 
Як зазначив на засіданні Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, при обговоренні даного питання, «деякі компанії уже зараз ліцензують собі по 5 телеканалів. Нацрада має розібратися з цим питанням».  
 
До речі, перед ліцензуванням представники PL TV і PL SALES категорично заперечували «родинний» зв’язок між двома компаніями. За словами ж Анатолія Новицького, директора ліцензійного департаменту Нацради, за документами, поданими на ліцензування, простежується частковий збіг засновників і власників цих двох телеканалів, а також засновників-власників телеканалу «Меню-ТБ».  
 
На брифінгу Анатолій Новицький також озвучив цифри щодо динаміки ліцензування супутникових телеканалів в Україні:  2001 рік – два; 2002-й – чотири; 2004-2006-й роки – по одинадцять каналів щороку. В 2007-му вже 11 каналів отримали ліцензії на супутникове мовлення, до кінця року очікується, що такі ліцензії отримає ще кілька суб’єктів мовлення. За даними Нацради, в Україні на сьогодні видано 63 супутникові ліцензії.  
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY