Олена Бондаренко (ПР): Україна побачить суспільне мовлення мінімум за 10 років

26 Вересня 2007
12649
26 Вересня 2007
14:23

Олена Бондаренко (ПР): Україна побачить суспільне мовлення мінімум за 10 років

12649
Олена Бондаренко (ПР): Україна побачить суспільне мовлення мінімум за 10 років

Народний депутат України V скликання (фракція Партії регіонів), кандидат у народні депутати Олена Бондаренко переконана, що суспільне телебачення буде створене в Україні лише щонайменше за десять років. Про це вона заявила під час зустрічі з журналістами на засіданні прес-клубу 25 вересня 2007 року. Обговорюючи шляхи подальшого реформування інформаційної галузі, пані Богдаренко висловила свою позицію щодо Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, «джинси» в новинах телеканалів, цьогорічних подій на «Інтері», створення суспільного мовлення.

 

Щодо останнього Олена Бондаренко не схильна користатися досвідом інших країн, оскільки у кожної з них свої особливості. Україна повинна сама «дорости» до суспільного мовлення. «Самый главный вопрос – это финансирование, – сказала народна депутатка. –Либо общественный канал будет содержаться и развиваться на деньги зрителей, либо за бюджетные. Я пока не вижу реальных путей финансирования ни в первом, ни во втором случае. В силу своего менталитета, наши зрители платить не будут, даже если придется отдать гривну в месяц. Что же касается бюджетного финансирования, то я не могу назвать ни одного чиновника, в котором бы я была уверена. Я не уверена, что деньги пойдут по назначению. Куда, например, идут деньги в Гостелерадио? Хотя его возглавляет мой бывший коллега по фракции Эдуард Прутник, я не вижу прозрачности и контроля за бюджетными средствами».

 

Олена Бондаренко не знає, яким чином потрібно формувати громадські наглядові ради при суспільному мовленні, оскільки немає статуту їхньої діяльності. Крім того, для створення суспільного телебачення потрібні відповідні кадри. «Они в Украине пока еще не выросли, но обязательно вырастут»,  переконана вона.

 

А щоби змінити на краще Перший національний, потрібні кардинальні дії, вважає Олена Бондаренко. Наприклад, повідомити всіх членів колективу, що всі вони будуть звільнені в 2010 році (звичайно, з обов’язковими виплатами по безробіттю протягом як мінімум року). За цей час написати бізнес-план із розвитку сучасного рейтингового каналу і набрати на роботу нову команду.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду