ICTV чекає від «Інтера» «пропозиції, від якої не зможе відмовитись»

26 Вересня 2007
28496
26 Вересня 2007
13:20

ICTV чекає від «Інтера» «пропозиції, від якої не зможе відмовитись»

28496
ICTV чекає від «Інтера» «пропозиції, від якої не зможе відмовитись»

ICTV чекає на пропозиції від «Інтера» щодо врегулювання конфлікту довкола формату «Свободи слова». Про це «ТК» розказав генеральний директор ICTV, коментуючи рішення Індустріального Телевізійного Комітету: «Я думаю, це має бути розумна, приваблива пропозиція, від якої ми не зможемо відмовитись. Або закриття програми [«Свобода Савіка Шустера – «ТК»]». 

 

Виконавчий директор ІТК Катерина Котенко повідомила «ТК», що члени асоціації на засіданні 21 вересня дійшли висновку, що конфліктні питання довкола копіювання форматів мають вирішити «Інтер» та ICTV: «У ІТК немає механізмів для врегулювання цієї ситуації, бо він створений для саморегулювання ринку. Тому внаслідок обговорення цього питання стало зрозуміло, що в подальшому потрібно створити певні правила, які б діяли на ринку, і допомагали уникати таких ситуацій або вирішувати їх за допомогою ІТК». 

 

На запитання «ТК» про те, яким чином можуть бути розроблені ці правила, Катерина Котенко відповіла: «Мені складно говорити про форму, тому що тут йдеться про ідею. Якщо ми домовимось, що копіювати формати – це ганебна практика, то, відповідно, телеканали не копіюватимуть їх, якщо ми домовимось, що ця практика нормальна і поширена в світі - будемо дотримуватись інакших правил. Зараз ми тільки зафіксували проблему. Подальші питання з’ясуємо у переговорному процесі». 

 

Олександр Богуцький вважає, що Голова Правління телеканалу «Інтер» Сергій Созановський, підтримуючи рішення ІТК, висловив офіційну позицію свого каналу щодо цього питання: «Рішення було прийняте одностайно, за нього проголосував і телеканал «Інтер». І цей факт особисто для мене є дуже важливим. Якщо не враховувати емоційних заяв Володимира Грановського і якогось листа ведучого програми,  Сергій Созановський вперше оприлюднив офіційну позицію телеканалу «Інтер». І це хороший сигнал для ринку, він свідчить про те, що індустрія здорова, і це не зібрання людей, які використовують недосконалісь законодавства для заняття рейдерством». 

 

«ТК» чекає  на коментар Сергія Созановського. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28496
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
6047 дн. тому
Слушайте такое впечатление, что этот Богуцкий просто спятил. Он себя сравнивает с Шустером. Блин ну видно электромагнитное излучение просто его поразило. Он становиться клоуном. Пусть закроеться со своим клоном Куликовым и молчит. Или пусть откроет дискусию с той тёткой, типа автором "свободы", какая-то Вера Не помню как. Только чтобы этой дискусии никто не слышал. Такие бездари должны благодарить судьбу, что в их третьесортном канале Шустер был
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду