Суд визнав, що Цушко незаконно бере участь у політрекламі СПУ

19 Вересня 2007
14480
19 Вересня 2007
10:29

Суд визнав, що Цушко незаконно бере участь у політрекламі СПУ

14480
Суд визнав, що Цушко незаконно бере участь у політрекламі СПУ

Колегія суддів Окружного адміністративного суду визнала, що кандидат у депутати від СПУ Василь Цушко займається політичною агітацією, використовуючи свої повноваження глави Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

 

У рішенні суду підкреслюється, що агітаційний передвиборний відеоролик, у якому Цушко агітує за їхню політичну силу на тлі будинку МВС, суперечить чинному законодавству.

 

На думку суду, посадова особа в даному випадку використовує свої службові повноваження, займаючись політичною агітацією.

 

У рішенні підкреслюється, що у відеоролику, котрий демонструється на телеканалах, присутній логотип Соцпартії, однак відсутня інформація про те, що Цушко є депутатом від цієї сили. Таким чином у глядача складається враження, що перед ним виступає саме міністр, а не представник Соцпартії.

 

Суд зобов'язав надалі утриматися від використання у своїй політичній агітації символів МВС, а також інформації, що стосується діяльності міністерства.

 

Позов до Соцпартії, Цушка і МВС, як третьої сторони в справі, подавав блок «Наша Україна – Народна самооборона».

 

«НУ-НС» просив визнати протиправними дії Цушка в цьому рекламному ролику. Глава МВС Василь Цушко балотується в парламент за списками Соцпартії. На час передвиборної кампанії він узяв відпустку.

 

Фото – ЛігаБізнесІнформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду