Микола Томенко: Нацрада повинна відреагувати на русифікацію «Радіо Київ»

11 Вересня 2007
14893
11 Вересня 2007
12:53

Микола Томенко: Нацрада повинна відреагувати на русифікацію «Радіо Київ»

14893
Микола Томенко: Нацрада повинна відреагувати на русифікацію «Радіо Київ»

Микола Томенко вважає, що зміна формату комунальної радіостанції «Радіо Київ» (98 FM), що призвела фактично до її перетворення на розважальну російськомовну радіостанцію, є ще одним підтвердженням того, що українська культура в Києві знищується.

«Це далеко не перший випадок наступу київської влади на українську культуру. Фактично щотижня відбуваються спроби забрати із власності міської громади друкарні, музеї, приміщення мистецьких, культурних організацій та передати їх бізнесу. Тому не лише громадськість, а насамперед державні інституції мусили би нарешті захистити українську культуру в столиці», - йдеться в повідомленні прес-служби кандидата у депутати від БЮТ.  Він нагадав, що бюджетне фінансування „Радіо Київ” передбачає висвітлення життя в Києві, трансляцію освітніх, культурологічних програм, популяризацію української музики, чим до недавнього часу ця радіостанція і займалася. 

На думку політика, якщо оточення київського голови хоче слухати музику на зразок «Владимирского централа», воно може створити власну радіостанцію, отримавши відповідну ліцензію від Нацради. Але на свій розсуд змінювати формат комунальної радіостанції вони не мають права. 
Микола Томенко переконаний, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має невідкладно відреагувати на ситуацію навколо «Радіо Київ», оскільки останнім часом ця структура майже повністю втратила контроль над інформаційним простором столиці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Ліцкевич, «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду