Поновлену судом Олену Маковій, редактора Криворізького ТРО, не допускають до роботи

15 Серпня 2007
7371
15 Серпня 2007
11:57

Поновлену судом Олену Маковій, редактора Криворізького ТРО, не допускають до роботи

7371
Поновлену судом Олену Маковій, редактора Криворізького ТРО, не допускають до роботи

На Криворізькому міському державному об’єднанні телебачення і радіомовлення — чергове загострення чергового трудового конфлікту, повідомляє Криворізький громадсько-політичний тижневик «Вестник Кривбасса». Редактора радіомовлення Олену Маковій, яку рішенням Апеляційного суду Дніпропетровської області від 8 серпня 2007 року поновлено на посаді редактора радіо з 27 грудня 2005 року, не допускають до роботи. Крім того суд зобов’язав Криворізьке міське об’єднання телебачення і радіомовлення сплатити Олені Маковій 8 тисяч 323 гривні за час вимушеного прогулу та 500 гривень відшкодування за заподіяну їй моральну шкоду. 

 

Генеральний директор телерадіооб’єднання Юрій Півень стверджує, що Олена Маковій професійно непридатна. За останні два роки він двічі звільняв її з роботи: у вересні 2005 року через систематичне невиконання нею завдань, а у грудні 2005-го – за прогули. Однак суд скасував обидва накази про звільнення. Правоту журналістки підтвердила апеляційна судова інстанція, прийнявши рішення на її користь.

 

Генеральний директор, виконуючи рішення суду, поновив Олену Маковій на роботі не з дня звільнення (27-го грудня 2005 року), а з дня прийняття рішення судом (8-го серпня 2007 року). Але наступного дня він виправив свою помилку, хоча, як зазначає «Вестник Кривбасса», робочим місцем поновленого на посаді журналіста залишається коридор.

 

«Детектор медіа» звернулася до генерального директора Криворізького міського державного об’єднання телебачення і радіомовлення Юрія Півня із запитанням: чому він не допускає Олену Маковій до роботи. Він відповів, що насправді поновив її на посаді, хоча вона досі не надала судового виконавчого листа. Спочатку гендиректор запевняв, що вона знаходиться у робочому кабінеті. На наше прохання отримати підтвердження від неї особисто він дав телефон чергового, який знаходиться у фойє, і додав, що Олена Маковій дійсно поки що перебуває там.

 

Олена Маковій повідомила «Телекритиці», що ніяких письмових розпоряджень щодо свого поновлення не бачила, і сьогодні має отримати із виконавчої служби судовий виконавчий лист. З моменту прийняття судового рішення вона перебуває на роботі. Щодо закидів генерального директора про її професійнї здібності вона зазначила, що має вищу філологічну освіту і 11-річний стаж роботи на Криворізькому міському державному об’єднанні телебачення і радіомовлення. Протягом того часу, що вона працювала редактором радіомовлення, не було проведено жодної атестації, яка б могла оцінити професійні здібності працівників.

Сергій Зінченко, редактор криворізького видання «Промінь Просвіти», який багато років є опонентом генерального директора Юрія Півня, зателефонував до «Детектор медіа», вказавши на деякі неточності. Олена Маковій бачила письмовий наказ про поновлення на посаді, навіть його підписала. А ось наказу про допущення до роботи генеральний директор не видає, мотивуючи відсутністю судового виконавчого листа. Хоча згідно з рішенням суду він це мав зробити негайно, тобто відразу після ухвали судом рішення.


 


Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7371
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду