Гліб Корнілов: Незалежно від того, чи продається реально НТН, описана схема продажу – новий крок у розвитку українського телебізнесу

9 Серпня 2007
6058
9 Серпня 2007
12:48

Гліб Корнілов: Незалежно від того, чи продається реально НТН, описана схема продажу – новий крок у розвитку українського телебізнесу

6058
 Гліб Корнілов: Незалежно від того, чи продається реально НТН, описана схема продажу – новий крок у розвитку українського телебізнесу

Перший заступник генерального директора НТН Гліб Корнілов не знає, чи відповідає дійсності інформація щодо підготовки цього каналу до продажу, оприлюднена наприкінці липня українською газетою «КоммерсантЪ». Разом із тим, він категорично відкидає припущення, що причиною продажу каналу може стати його збитковість.

 

«Абстрагировавшись от того, продается ли реально НТН, я бы хотел немного сместить акценты. Если владельцы канала решают продавать его с привлечением маститого инвестиционного банке, то это новый шаг в развитии телебизнеса в стране, поскольку это наиболее передовая, эффективная и прозрачная схема продажи канала, причем очевидным образом лишенная какого-либо тайного политического подтекста», - коментує пан Корнілов.  Нагадаємо, за інформацією «Коммерсанта», власники НТН найняли інвестиційний банк «Ренессанс-Капитал», який зробив пропозицію придбати контрольний пакет каналу російським компаніям «Проф-медіа», «СТС Медіа» та фонду Russian Media Ventures.

 

«В прессе высказывались предположения, что канал якобы продается из-за своей убыточности. Но как можно говорить об убыточности как отрицательной характеристике компании, когда в телевизионном бизнесе нормальным считается выход на самоокупаемость через 5 лет после запуска? Ну, уж никак не через 3 или, тем более, 2,5 года! При этом потребность канала в инвестициях со стороны компании-владельца стабильно сокращается от квартала к кварталу, - каже перший заступник гендиректора НТН. – Надо отметить, что, если сравнить первое полугодие 2007 года со вторым полугодием 2006-го, то НТН продемонстрировал самый высокий в Украине рост доли – на 21%. Даже у СТБ доля возросла немного меньше. Что же касается рекламных заработков, то они в сравнении с 2006 годом вырастут, как минимум, втрое. Это самые высокие темпы роста на рынке. А это значит, что НТН объективно является самым быстрорастущим украинским телеактивом. И если действительно к каналу проявляют серьезный интерес серьезные покупатели, то, наверно, они знают, что делают».

 

Нагадаємо, Гліб Корнілов призначений першим заступником генерального директора каналу НТН у січні 2007 року. Канал НТН (ТОВ «Телестудія «Служба інформації») з’явився в українському ефірі 1 листопада 2004 року. Власником 99,98% компанії є ТОВ «Капіталінвест», яке вважають близьким до голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Едуарда Прутніка. Сам пан Прутнік неодноразово стверджував, що не має безпосереднього стосунку до каналу НТН.

 

Раніше генеральний директор НТН Олександр Ільяшенко вже заявляв, що нічого не знає про можливий продаж каналу. Тим часом, за інформацією з неофіційних джерел, зацікавленим у придбанні НТН може бути президент російського холдингу «СТС Медіа» та голова ради директорів каналу «1+1» Олександр Роднянський. Те, що пан Роднянський має намір придбати певні телевізійні активи в Україні, підтвердив його партнер і родич Борис Фуксман: ««Мне известно не более того, что уже было в прессе. Я знаю, что Роднянский ищет какой-то актив в Украине, но насколько далеко зашли эти переговоры, я не могу вам сказать». У разі придбання НТН Роднянським канал, імовірно, буде перетворений на українську версію російського каналу «СТС».

 

Ольга Ліцкевич, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6058
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду