НТКУ вирішила транслювати концерт Партії регіонів «у робочому порядку»

7 Серпня 2007
6503
7 Серпня 2007
15:52

НТКУ вирішила транслювати концерт Партії регіонів «у робочому порядку»

6503
НТКУ вирішила транслювати концерт Партії регіонів «у робочому порядку»

Рішення про трансляцію 4 серпня не заявленого в програмі передач концерту, що пройшов у рамках зїзду Партії регіонів, було прийняте керівництвом НТКУ «в робочому порядку», повідомив «ТК» директор Дирекції програм Першого каналу Олександр Зорка.

 

«Компанія залишає за собою право вносити оперативні зміни у програму передач. Через брак часу ми не повідомили глядачів про ці зміни», - сказав пан Зорка, наголосивши, що концерт після зїзду Партії регіонів Перший канал транслював у запису.

 

За словами юриста правової програми IREX U-Media Тетяни Котюжинської, трансляція агітаційного концерту у період після початку виборчого процесу є порушенням законодавства про вибори. «Відповідно до прийнятого законодавцями рішення, реєстрація субєктів виборчого процесу відбувається з 2 по 20 серпня, а поки ЦВК не здійснить реєстрацію, агітація використовуватись не може. На такі заходи також не можуть витрачатись кошти з виборчих фондів політичних сил. Порушення такого типу розглядають ЦВК і Національна рада  з питань телебачення і радіомовлення після отримання скарги від опонента звинувачуваного. На засіданні Нацради може бути винесений вердикт аж до позбавлення каналу ліцензії на мовлення», - каже вона. Водночас, суботній концерт не можна однозначно класифікувати, як передвиборну агітацію. «Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів», є кілька основник ознак агітації: спонукання голосувати за політичного лідера чи силу, використання символіки, участь політиків, - каже пані Котюжинська. – Тобто, така трансляція вважається агітацією, якщо вона не відбувається виключно у блоках новин і у кількості, зрівноваженій із інформацією про діяльність опонента». Отже, політичні опоненти Партії регіонів мають право звернутись до відповідних інстанцій із скаргою на дії Національної телекомпанії України.

 

Катерина Пінич, «Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду