Українсько-Польський Форум спростовує заяву Нацради

20 Липня 2007
11081
20 Липня 2007
12:03

Українсько-Польський Форум спростовує заяву Нацради

11081
Українсько-Польський Форум спростовує заяву Нацради

Українсько-Польський Форум спростовує заяву Нацради з питань телебачення та радіомовлення, яка 13 липня була опублікована на її офіційному сайті.  

 

Зокрема, організація наголошує на тому, що протягом семи років перебування в приміщенні по вулиці Прорізна, 2, завжди виконували свої обов’язки орендаря. За їх словами, Нацрада отримала це приміщення на баланс тільки з 31 січня цього року, отож до цього Форум не мав перед нею жодних зобов’язань: «Всі витрати за користування державним майном по вул. Прорізна, 2, кім. 203 Форум належним чином сплачував до державного бюджету України, а за комунальні витрати – Держкомінформу, за сім років оренди зазначеного приміщення ми сплатили близько 50 000 гривень». Крім того, вони заперечують, що ухилялися від сплати комунальних послуг: «З 1 лютого 2007 року в своїх листах на ім’я Віталія Шевченка ми неодноразово просили надати нам відповідні рахунки на відшкодування нами комунальних витрат за лютий-травень  2007 року у сумі 1240 гривень, які ми завжди готові сплатити, одначе цього не було зроблено до сьогодні. 

 

За словами представників «Форуму», заява Нацради про те, що «24 травня  Українсько-Польський Форум  без попередження господарників Національної ради опечатав двері не своєї 203-ї кімнати і зник у невідомому напрямку», не відповідає дійсності: «22 травня 2007року Українсько-Польський Форум після погроз з боку працівника господарської служби пана Чабанова завтра викинути  все майно нашої громадської організації після в коридор,  лише задля його збереження  закрив кімната 203, попередивши  про це  Голову Нацради листом від 23.05.2007 року. Ми нікуди не зникли, систематично  зустрічалися і листувалися протягом червня-липня 2007 року з Нацрадою, а всі наші контактні телефони дотепер зберігаються на охороні приміщення по вул. Прорізна, 2»  

 

Також у спростуванні йде мова про те, що Віталій Шевченко не відреагував на їх чисельні протягом червня-липня 2007 року розблокувати приміщення Форуму і надати доступ до установчих документів, аби вони змогли взяти участь в конкурсі на право оренди нового приміщення, який був оголошений Київською міськдержадміністрацією в червні 2007 року: «Враховуючи те, що в приміщенні по вул. Прорізна знаходиться  все майно нашої громадської організації та  особисте  майно працівників Українсько-Польського Форуму, яке становить відповідну матеріальну цінність, ми застерігали Голову Нацради листом №04-2-06-07 від 09.07.200 року від протизаконних дій і звертали увагу, що привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем є злочином відповідно до Ст. 191 Кримінального Кодексу України, а за умисне пошкодження чужого майна, вчинення будь-яких дій, передбачена відповідальність за ст. 194 Кримінального Кодексу України». 

 

Також вони просять звернути увагу на те, що Нацрада, жаліючись на нестачу робочих площ  чомусь не розірвала договір оренди з комерційною структурою, яка працює на першому поверсі, термін дії якого закінчувався 1 лютого 2007 року: «Виникає питання, чому Голова Нацради Віталій Шевченко не звернув увагу на  ці додаткові площі для розміщення своїх працівників, а лише на приміщення громадської організації  Українсько-Польський Форум, яку висилює в незаконний спосіб вже протягом двох років». 

 

Українсько-Польський Форум для захисту своєї честі і гідності  готується звернутись з судовим позовом до Голови Нацради Віталія Шевченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду