ТРК «Славія-TV» звинуватила адвокатську контору «Василь Кісіль і партнери» у тиску з метою відкликання позову проти «Євроспорту»

12 Липня 2007
20386
12 Липня 2007
14:47

ТРК «Славія-TV» звинуватила адвокатську контору «Василь Кісіль і партнери» у тиску з метою відкликання позову проти «Євроспорту»

20386
ТРК «Славія-TV» звинуватила адвокатську контору «Василь Кісіль і партнери» у тиску з метою відкликання позову проти «Євроспорту»

Українська телерадіокомпанія «Славія-TV» («Перший спортивний») звинуватила адвокатську контору «Василь Кісіль і партнери» у тиску та погрозах на адресу працівників ТРК. Причиною таких дій, за інформацією «Славії», є давній конфлікт цієї телерадіокомпанії з французькою компанією «Євроспорт», який уже кілька років розглядається у судах.

 

Зокрема, «Славія» звинуватила «Євроспорт» у незаконному використанні логотипу, що належить телекомпанії. 20 червня 2006 року, провівши моніторинг ефіру «Євроспорту», працівники «Славії» звернулись до Шевченківського УМВС у місті Києві з вимогою порушити кримінальну справу проти посадових осіб АТ «Євроспорт», начебто винних у порушеннях інтелектуальних прав різних підприємств, зокрема й «Славії-TV». Незважаючи на те, що слідчі МВС провели всі необхідні дії, за інформацією прес-служби «Славії-TV», офіційної відповіді телерадіокомпанія так і не отримала. Натомість, адвокатська контора «Василь Кісіль і партнери», що представляє інтереси «Євроспорту», начебто вимагає відкликати заяву до МВС через «мирне врегулювання цього питання сторонами», погрожуючи фізичною розправою.

 

«Дійшло до того, що в погрозах відкрито йде мова про застосування людей у державних силових структурах за гроші, щоб, так чи інакше, вирішити це питання, а в кращому випадку зфабрикувати звинувачення проти, та використати звернення до МВС проти нас же», - повідомляє прес-служба «Славії-TV».

 

«Досить важко коментувати по суті дурниці. Можу повідомити лише наступне. Судами винесені рішення проти ТРК «Славія-TV» за позовами, поданими компанією «Євроспорт». Хоча не всі судові рішення набули законної сили (є справа в стадії апеляції), суди встановили порушення саме з боку ТРК «Славія-TV» прав інтелектуальної власності компанії «Євроспорт» як на телевізійні програми, так і на знак для товарів та послуг. Крім того,  наскільки мені відомо, у стадії досудового слідства знаходиться кримінальна справа за фактом скоєння злочину службовими особами саме ТРК «Славія ТВ», - прокоментував «ТК» партнер адвокатської контори «Василь Кісіль і партнери» Олексій Філатов. – «Твердження про якісь погрози з боку компанії «Євроспорт» чи її адвокатів є повною нісенітницею. Взагалі, зміст прес-релізу нагадує приказку «злодій  голосніше всіх кричить «тримайте злодія». На мою думку, «Славія-TV» просто  намагається відволікти увагу від своєї сумнівної діяльності, з якою компанія «Євроспорт» успішно бореться  виключно законним шляхом». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20386
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду