«Урядовий кур’єр» перепросив читачів за номер від 7 липня

10 Липня 2007
11611
10 Липня 2007
11:45

«Урядовий кур’єр» перепросив читачів за номер від 7 липня

11611
«Урядовий кур’єр» перепросив читачів за номер від 7 липня

Урядова газета «Урядовий кур'єр» вибачається перед читачами за черговий номер 7 липня, який не надійшов більшості читачів, - повідомляють «Українські новини».

 

Таке вибачення розміщене на першій і другій сторінках «Урядового кур'єра» від 10 липня.

Редакція газети підкреслює, що це відбулося не з її провини.

 

У повідомленні сказано, що в суботньому номері у зв'язку із загостренням ситуації в країні з державними закупівлями, підвищеною увагою до цієї теми, широким обговоренням цієї проблеми в пресі й з дорученням засновника газети були розміщені матеріали прес-служби Верховної Ради: повідомлення для ЗМІ й фотокопія Закону «Про внесення змін до Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

 

Проект цього закону був підготовлений Кабінетом Міністрів.

 

«Ці матеріали мали неофіційний, чисто інформаційний характер і тому їх публікація не порушувала встановлений порядок оприлюднення офіційних документів і вступу їх у силу», - сказано в повідомленні.

 

Щоб підкреслити неофіційність матеріалів парламентської прес-служби, редакція газети супроводила їх припискою: «Не є офіційною публікацією. Друкується для ознайомлення громадськості».

 

«Однак, не дивлячись на все це, друк номера «Урядового кур'єра» за суботу, 7 липня був припинений. Редакція з'ясовує обставини цього й приносить вибачення читачам, які не одержали суботній номер газети», - сказано в повідомленні.

 

Як повідомляло агентство, 19 червня Рада внесла зміни до закону про держзакупівлі, яким підвищила поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також урізала повноваження Тендерної палати й спростила процедуру торгів з обмеженою участю.

 

6 липня Президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів й інших актів Ради до першого засідання парламенту 6-го скликання.

 

Господарський суд Києва в забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням - газетам «Голос України», «Урядовий кур'єр», «Офіційний вісник України» й «Відомості Верховної ради України» - публікацію прийнятого Радою 19 червня закону «Про внесення змін до закону «Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти».

Суд призначив розгляд позову Тендерної палати на 6 вересня.

 

Відповідно до заяви Тендерної палати, у ніч із 5 на 6 липня правоохоронні органи запобігли спробі, на думку Тендерної палати, незаконної публікації закону в газеті «Урядовий кур'єр».

 

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що вступив в силу закон від 19 червня про внесення змін до закону про держзакупівлі, тому що офіційне видання - газета «Урядовий кур'єр» - змогло надрукувати 5 тис. тиражу, у якому опублікований цей закон.

 

Парламентська газета «Голос України» у суботу 7 липня опублікувала закон «Про внесення змін до Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», прийнятий Радою 19 червня й підписаний головою Ради Олександром Морозом з написом «фотокопія» і із припискою «Не є офіційною публікацією. Друкується для ознайомлення громадськості».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду