Книга Лариси Денисенко «Танці в масках» – найкраща за версією «Корреспондента»

6 Липня 2007
11965
6 Липня 2007
13:10

Книга Лариси Денисенко «Танці в масках» – найкраща за версією «Корреспондента»

11965
Книга Лариси Денисенко «Танці в масках» – найкраща за версією «Корреспондента»

Український тижневик «Кореспондент» у своєму свіжому номері оприлюднив результати щорічного конкурсу Краща українська книга. 

Лауреатами всеукраїнського конкурсу стали шість літературних творів – лідерів читацького й експертного голосування в двох номінаціях: «Белетристика» (романи, повісті, збірники розповідей) і «Документалістика» (мемуари, біографії, публіцистика).

 

У цьогорічному конкурсі брали участь книги, написані українськими авторами і вперше опубліковані в 2006 році.

Переможцем літературного конкурсу «Найкраща українська книга» в номінації «Белетристика» став роман «Танці в масках» киянки Лариси Денисенко. Цей твір про стосунки чоловіків та жінок, Сходу і Заходу, написаний з погляду головних героїнь – кореянки й українки.

 

У номінації «Документалістика» пару йому склала біографія Івана Франка «Пророк у своїй вітчизні», написана Ярославом Грицаком, істориком, професором українських і закордонних університетів.

 

Матеріальний еквівалент перших премій, що одержують Денисенко і Грицак, – 5 тис. гривень.

 

Своєю перемогою вони завдячують в першу чергу читачам «Кореспондента»: на першому етапі конкурсу більше 460-ти людей віддали свої голоси за українські книги, що сподобалися їм, які вийшли в 2006 році. З довгого списку читацьких симпатій редакція сформувала топ-10 найбільше найчастіше згадуваних творів, а потім – топ-5 у кожній з номінацій, що були представлені на розгляд журі конкурсу.

 

До складу журі ввійшли експерти книжкового світу України: літературні критики, публіцисти, поети і публічні персони, зокрема, поет  і публіцист Андрій Бондар, музикант, лідер групи Океан Ельзи Святослав Вакарчук.

 

Їх голоси і визначили переможців конкурсу. Крім творів Денисенко і Грицака, ними стали такі доробки: у номінації «Белетристика» – «Я, Побєда і Берлін» Кузьми Скрябіна (2-е місце) і «Дика енергія. Лана» Марини і Сергія Дяченків (3-є місце), а в номінації «Документалістика» – «Диявол ховається в сирі» Юрія Андруховича (2-е місце) і «Порт Франківськ» Тараса Прохаська (3-є місце). Матеріальна складова премій – по 1 500 грн.

 

Трійку лідерів глядацьких вподобань склали: у номінації «Белетристика» – «Дика енергія. Лана» Марини і Сергія Дяченків (1-е місце), «Ремінісценції, або Записки сивого мерина» Станіслава Константинова (2-е місце), «Історія одного інцесту» Оксани Веліт (3-є місце), у номінації «Документалістика» – «Диявол ховається в сирі» Юрія Андруховича (1-е місце), «Великі загадки історії» Юрія Пернат’єва (2-е місце) і «Кримський гамбіт» авторів Бориса Пенчука й Олени Кочкіної (3-є місце).

 

Літературний конкурс «Найкраща українська книга» заснований журналом «Кореспондент» і стартував у березні 2006-го. У минулому році найкращими було визнано доробки:

 

У номінації «Белетристика»:

 

1-е місце: Тарас Прохасько, «З цього можна зробити кілька оповідань».

 

2-е місце: Cергій Жадан, Anarchy in the Ukr.

 

3-є місце: Любко Дереш, «Архе».

 

У номінації «Документалістика»:

 

1-е місце: Оксана Забужко, Let My People Go.

 

2-е місце: Данило Яневський, «Хроніка "помаранчевої" революції».

 

3-є місце: Сергій Кузін, «Донецька мафія. Антологія» і

 

Костянтин Стогній, «Кримінал»

 

Кореспондент.NET

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11965
Читайте також
02.10.2007 12:21
Лариса Денисенко
для «Детектор медіа»
24 841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду