5 канал виграв у Сівковича ще один суд

5 Липня 2007
11743
5 Липня 2007
15:19

5 канал виграв у Сівковича ще один суд

11743
5 канал виграв у Сівковича ще один суд

Апеляційний суд міста Києва прийняв рішення відмовити у задоволенні скарги Володимира Сівковича, який оскаржував рішення суду першої інстанції щодо його позову проти Петра Порошенка та ТРК «НБМ». Про це повідомили на прес-конференції в агенції УНІАН, що транслюється на 5-му каналі, голова наглядової ради каналу Петро Порошенко, гендиректор 5-го каналу Іван Адамчук та генпродюсер Юрій Стець. Вони назвали це рішення перемогою не лише каналу, але й усіх журналістів – у боротьбі з цензурою і тиском.

 

Нагадаємо, 20 липня 2006 року Печерський районний суд залишив без задоволення скаргу Сівковича, яку він подав восени 2004 року. Нагадаємо, тоді на вимогу позивача було заблоковано банківські рахунки каналу.

 

«Хамство проти журналістів не може залишатися безкарним. Сьогодні є справедливість щодо Сівковича, наступним має бути Калашников та інші політики, які намагаються закрити рот пресі. Вважаю, в майбутньому необхідно зробити так, щоб журналісти були захищені від судових переслідувань на кшталт спецоперації Сівковича», – зазначив ще один учасник прес-конференції – колишній шеф-редактор 5-го каналу, депутат Верховної Ради 5-го скликання Андрій Шевченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11743
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду