Рінат Ахметов виграв суд у швейцарської газети

21 Червня 2007
22485
21 Червня 2007
16:02

Рінат Ахметов виграв суд у швейцарської газети

22485
Рінат Ахметов виграв суд у швейцарської газети

Швейцарська газета Neue Zuricher Zeitung (NZZ) опублікувала спростування своєї статті "Український футбол як відображення політики" від 16 травня, а її редактори принесли Ахметову вибачення.

Цю інформацію підтвердили адвокати Ріната Ахметова Марк Макдугал (Mark MacDougall) та Рендольф Теслік (W. Randolph Teslik).

Представники провідної міжнародної юридичної фірми Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, вважають, що редактори газети відповідально підійшли до визнання того, що інформація, надрукована про Ахметова, була абсолютно неправдивою та не мала під собою фактичної бази.

У тексті спростування зазначено, що опублікована 16 травня у газеті Neue Zuricher Zeitung стаття "Український футбол як відображення політики" малює читачу неправдиву картину Ріната Ахметова.

Видання публічно визнає, що зв'язок між Ахметовим, президентом футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк) та організованою злочинністю в Україні відсутній, а економічні успіхи Ахметова не засновані на злочинно здобутому первинному капіталі.

Нарешті, у спростуванні своєї попередньої статті NZZ зазначає, що вбивство журналіста Ігоря Александрова не пов'язане з діяльністю Ахметова.

Адвокати Ахметова зазначили, що його добре ім'я є дуже важливим для нього самого, для його родини, а також для громадян України, яким він служить як народний обранець.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22485
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду