250 колективів з’їдуться до Києва на «Країну мрій»

20 Червня 2007
16712
20 Червня 2007
16:53

250 колективів з’їдуться до Києва на «Країну мрій»

16712
250 колективів з’їдуться до Києва на «Країну мрій»

20 червня 2007 року відбулася прес-конференція, присвячена IV міжнародному етнічному фестивалю «Країна мрій», який триватиме 6-8 липня у Києві. У ній взяли участь ініціатор фестивалю Олег Скрипка, директор зі зв’язків із громадськістю компанії «Кока-Кола Україна» Олеся Жулинська, голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук.

 

На конференції була озвучена ідея зробити це свято загальнонаціональним. Як сказав Олег Скрипка, «вислів моя хата cкраю на прикладі фестивалю не працює. Ми вчимось об`єднуватись, і з кожним роком все ближче і ближче наближаємося до традицій».

 

На фестивалі виступатимуть близько 250-ти колективів. Щороку перелік колективів різний, тому в участі було відмовлено гурту «Тартак». Так само не братиме участь і ТНМК – вони ще не підготували програму для виступу. Але ймовірно, що вони виступатимуть наступного року.

 

На Співочому полі, де відбуватимуться основні концерти, може розміститися 34-35 тисяч осіб. Під час свята все дійство проходитиме на 5-х сценах: під стінами Лаври, на Зеленій галявині, на Великій денній сцені, на Майстерні танців і Обрядовій (театральній). Крім того, буде ще й пересувна сцена Підвода. Два дні поспіль (7-го та 8 липня) працюватимуть дитячий майданчик, кухні, алея майстрів, на якій всі бажаючі матимуть можливість не тільки придбати різноманітні українські вироби, а й спробувати виготовити їх власноруч.

 

Відвідувачі зможуть познайомитися з неповторною етнікою різних країн: Польщі, Угорщини, Білорусі, Литви, Фінляндії, Франції, Великобританії, Македонії. Хедлайнерами «Країни мрій» стануть світова зірка Khaled (Алжир), який заснував стиль rai – арабське R&B (за словами Олега Скрипки, Халед – найдорожчий з усіх зірок фестивалю), гурт Varttina (Фінляндія), етно-тріо «Троїца» – гурт, відомий в усьому світі, крім СНГ, і забороненим у Білорусії.

 

Через невеликий бюджет фестивалю організатори не мають змоги запросити грузинські колективи, встановити DJ-сцену. А от для молодих колективів, які грають сучасну українську музику, участь у святі є непоганим плацдармом для подальших виступів і можливістю спонукати людей слухати й цінувати українські твори. Цього року фестиваль презентує чотири нові молоді колективи: «ДримбаДаДзига», «Сонцекльош», «Бандурбенд», «Чоботи з Бугая».

 

Серед партнерів фестивалю «Країна мрій», які охоче підтримали ініціативу Олега Скрипки, – компанія «Кока-Кола Україна» та «Райффайзен Банк Аваль». Медіапарнерами фестивалю «Країна мрій» є Перший національний канал, «Афіша», Gala-radio та радіоцентр новин «ФДР», серед організаторів – міжнародний фонд «Україна 3000», УЦНК «Музей Івана Гончара», менеджмент проекту «& Артістс».

 

На запитання «Детектор медіа», чи не шкодує Олег Скрипка про свою участь у проекті «Танці з зірками» і чи не пропонували йому роботу на телебаченні, наприклад, в якості ведучого, він двічі відповів: «Ні». Але зважаючи на постійні концерти, танцювати йому доводиться дуже часто.

 

Альона Качкан, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду