Боже благословення для редакції «Детектор медіа»

19 Червня 2007
6927
19 Червня 2007
15:12

Боже благословення для редакції «Детектор медіа»

6927
Боже благословення для редакції «Детектор медіа»

Сьогодні, 19 червня, керівник Секретаріату Верховного Архієпископа Української греко-католицької церкви протоієрей Олекса Петрів освятив редакцію «Детектор медіа». 

 

«Обряд освячення – це древній християнський обряд, суть якого полягає в тому, що завдяки молитвам і освяченій воді якась частина Божого творіння виймається зі звичайного обіходу і посвячується чомусь великому. Для того, щоб тут працювали люди, ведені Ангелами небесними», – розказав «ТК» отець Олекса. 

 

«Детектор медіа» стала першим світським медіа, освячення якого проводив панотець Олекса Петрів. Раніше йому доводилось благословляти роботу лише церковних ЗМІ.  

 

 

 

За його словами, практика освячення офісів поки не дуже розповсюджена, але з кожним роком тенденція повернення до духовних традицій стає все відчутнішою: «Поки немає достатнього розуміння важливості цієї дії, розуміння того, яку духовну користь воно дає для тих, хто працюватиме в освяченому офісі. Але згодом ми повернемось до того, коли кожна важлива справа потребуватиме Божого благословення та освячення». 

 

Також отець Олекса наголосив, що високо цінує діяльність «Детектор медіа», її громадянську позицію, яку вважає «співзвучною з позицію Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій»: «До “Детектор медіа” я ставлюся з великою повагою, і серед обраних інформаційних ресурсів, в які я кожен день заглядаю, щоб дізнатися свіжу та зважену інформацію, “ТК” також присутня. Мені імпонує те, що реакція на наш український ефір “ТК” дуже співзвучна з нашою позицією. Приміром, коли був заклик до того, щоб не було засилля реклами слабоалкогольних напоїв, я знайшов добрий і компетентний відгук щодо цього і в “ТК”. Тобто, ми однаково думаємо про потребу облагородження, одуховнення нашого електронного довкілля». 

 

Панотець Олекса побажав виданню Божого благословення: «Щоб разом із ним творча діяльність колективу “ТК” йшла у руслі торжества Божої правди і справедливості».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6927
Читайте також
26.02.2008 11:59
Марина Пироговская, для «Детектор медіа»
17 637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду