Фільм Одеської кіностудії «Біля річки» буде представлено на Московському міжнародному кінофестивалі

18 Червня 2007
29921
18 Червня 2007
17:53

Фільм Одеської кіностудії «Біля річки» буде представлено на Московському міжнародному кінофестивалі

29921
Фільм Одеської кіностудії «Біля річки» буде представлено на Московському міжнародному кінофестивалі

22 червня, на 29-му Московському міжнародному кінофестивалі відбудеться показ стрічки «Біля річки», яка є учасником конкурсної програми кінозаходу.

Показ відбудеться о 18:30, у кінотеатрі «Октябрь» (Москва, вул. Новий Арбат, 24).

Фільм «Біля річки» був знятий на Одеській кіностудії.

Досі на Міжнародному московському кінофестивалі свої стрічки представляла відомий український режисер Кіра Муратова. Фільм же виключно українського виробництва на цьому кінозаході буде представлена вперше з часів незалежності нашої країни.

Представлятиме стрічку молодий, український режисер – Єва Нейман. «Біля річки» - перша її повнометражна робота. Єва Нейман – випускниця Берлінської академії кіно і телебачення. Її минула кіноробота – короткометражна стрічка «Замри-відімри» - була схвально прийнята кінокритиками та глядачами минулорічного Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

«Біля річки» - тонка психологічна драма. Це історія одного дня з життя двох літніх жінок – матері і дочки. Все життя жінки прожили під одним дахом, дійшовши до тієї життєвої межі, коли різниця у віці стає практично непомітною. Їхнє довге життя було сповнене сварок, вибачень, жертв і любові. І одного дня дві літні жінки вирушають у подорож до ріки – ймовірно, останню в житті.

Мати грає найстаріша акторка московського театру на Таганці, дружина актора Семена Фаради - Марина Поліцеймако. Роль її дочки виконує російська акторка Ніна Русланова.

Нещодавно стрічка була представлена на 36-му міжнародному кінофестивалі у Роттердамі. Це був також єдиний фільм з України, який відібрало для показу журі кінофестивалю.

Кінокритики називають драму Нейман «нежанровим кіно».

29-й Московський міжнародний кінофестиваль проходитиме з 21 по 30 червня. Проводиться захід з 1959 року. У 1972 році ММКФ був зареєстрований Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів як один з найбільших та найпрестижніших фестивалів нарівні з фестивалями в Берліні, Каннах, Сан-Себастьяні, Карлових Варах та Венеції.

Засновником Московського міжнародного кінофестивалю є уряд Росії. З 2000 року ММКФ став щорічним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29921
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду