Триває збір підписів на захист Манани Асламазян та російського Фонду «Освічені медіа»

7 Червня 2007
28531
7 Червня 2007
09:19

Триває збір підписів на захист Манани Асламазян та російського Фонду «Освічені медіа»

28531
Триває збір підписів на захист Манани Асламазян та російського Фонду «Освічені медіа»

Триває збір підписів на підтримку президента російського Фонду «Освічені медіа» (раніше – «Інтерньюз Росія») Манани Асламазян.

 

Нагадаємо, після відкриття кримінальної справи проти пані Асламазян фонд був вимушений призупинити свою діяльність. Сама Манана Асламазян виїхала за межі Росії, побоюючись переслідування з боку російської влади та вважаючи справу сфабрикованою. Під час рейду 18 квітня російські правоохоронці конфіскували всі сервери та фінансову документацію «Освічених медіа». Манану Асламазян звинувачують у спробі провезти через російський кордон грошей без декларації.

 

Фонд «Освічені медіа» був головним центром професійної медіаосвіти та підтримки для російських громадських організацій протягом багатьох років. Уже понад 2000 російських журналістів підписали лист до президента Росії Путіна на підтримку Манани Асламазян. Свою солідарність із «Освіченими медіа» висловили багато медійних організацій в усьому світі.

 

Приєднатись до міжнародного звернення можна, підписавши наведений нижче текст (треба вказати прізвище, імя, посаду та електронну адресу) та відіславши його на адресу russiapetition@gfmd.info. Перелік людей, які вже поставили підпис, ви можете побачити тут.  

 

Текст листа:

    

Мы, профессиональные журналисты и сотрудники организаций средств массовой информации из разных стран мира, глубоко озабочены вынужденным приостановлением деятельности российской неправительственной организации Фонд «Образованные медиа», правоприемника АНО «Интерньюс», деятельность которой заключается в повышении квалификации журналистов и других работников медиа компаний.  Подписываясь ниже, мы выражаем свою солидарность с российскими коллегами, которые выразили свое мнение о происходящем в открытом письме Президенту России. Мы также выражаем свою поддержку Фонду «Образованные медиа» и его руководителю Манане Асламазян. Как и  наши российские коллеги,  мы  убеждены в том, что наша аудитория имеет право на доступ к разнообразным и независимым источникам информации. Мы поддерживаем усилия наших коллег по прекращению преследования Фонда «Образованные медиа», и устранения других препятствий их журналистской деятельности.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28531
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду