Президент листом звернув увагу Прем'єра на становище української культури

4 Червня 2007
20875
4 Червня 2007
10:08

Президент листом звернув увагу Прем'єра на становище української культури

20875
Президент листом звернув увагу Прем'єра на становище української культури

Президент України Віктор Ющенко звернувся з низкою листів до Прем'єр-міністра Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема, в одному з листів Президент висловив глибоку стурбованість ситуацією з використанням бюджетних коштів, які спрямовуються на культурно-мистецькі цілі.

Зокрема, у 2006 році за програмами «Українська книга» кошти були використані на 27,3% від запланованих, «Створення та розповсюдження національних фільмів» – на 41,4%; фінансування заходів бюджетної програми «Забезпечення розвитку та застосування української мови» порівняно з попереднім роком скоротилося майже втричі.

Аналогічна ситуація з бюджетним фінансуванням, наголошує Віктор Ющенко, спостерігалася стосовно деяких інших культурно-мистецьких програм, що перешкоджає активному формуванню в Україні духовного демократичного суспільства.

Президент підкреслив, що зазначена проблема потребує якнайбільшої до себе уваги, її нагальне розв'язання він просить Прем’єр-міністра взяти під особистий контроль.

Глава держави також зауважив, що однією з причин незадовільного стану виконання названих програм є ускладнення тендерних процедур закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, що ставить під загрозу реалізацію цілої низки бюджетних програм у 2007 році.

«Постає гостра необхідність врахувати індивідуальний, власне авторський характер продукції культурно-мистецького спрямування при застосуванні конкурентних процедур державних закупівель. У зв'язку з чим прошу Вас дати доручення щодо розробки відповідного законопроекту, яким передбачити спрощення процедури закупівлі культурно-мистецької продукції, та про результати поінформувати», – йдеться у листі Глави держави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20875
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду