Володимир Ар’єв: «В Україні мене нікуди не викликали і не допитували»

29 Травня 2007
2180
29 Травня 2007
13:29

Володимир Ар’єв: «В Україні мене нікуди не викликали і не допитували»

2180
Володимир Ар’єв: «В Україні мене нікуди не викликали і не допитували»

За словами Володимира Арєва, керівника і співвласника продюсерського центру «Закрита зона», заява Святослава Піскуна про те, що його викликали й допитували у справі про контрабанду наркотиків, не відповідає дійсності. «В Україні мене з цього приводу нікуди не викликали, не допитували. Не порушували жодних справ. Те, що вчора сказав Піскун, що мене десь викликали, це абсолютна брехня. І я би, чесно кажучи, порадив йому скоріше курити, ніж говорити», – сказав він.  

 

Володимир Арєв наголошує, що на Заході правоохоронці ставляться до таких методів роботи представників мас-медіа, як журналістські експерименти, з розумінням. «Наприклад, у Великобританії журналіст в рамках експерименту проніс зброю в Букінгемський палац, після чого було порушено кримінальну справу, але не проти журналіста, а за фактом. Так і польською стороною була відкрита кримінальна справа не проти нас, а за фактом. Адже тільки тоді правоохоронці можуть проводити перевірки. Вони віддали ті сигарети на експертизу і після цього нас відпустили», – розповів журналіст у розмові з «ТК».

 

Він вважає, що після цього в рамках зв’язків між правоохоронцями Польщі та України відбувся обмін інформацією. Ці дані поступили до нашої Генпрокуратури, яка й вирішила провести розслідування.

 

Володимир Арєв здивований, що заява, розіслана прес-службою Святослава Піскуна, робилася від імені Генпрокуратури. «Я не знаю, ким він є – Генпрокурором чи членом фракції Партії регіонів. На сайті Генеральної прокуратури не було жодного повідомлення з цього приводу. Це просто використання людьми, які працюють у прес-службі, службового становища з метою розповсюджування неправдивої інформаці», – вважає Арєв. Він, як і планував, звернувся до в.о. Генерального прокурора Віктора Шемчука із проханням дати оцінку діям посадових осіб Генпрокуратури, зокрема прес-служби.

 

Ольга Ліцкевич, «Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду