Справа, порушена Генпрокуратурою проти Ар’єва і Фіцич – наслідок журналістського експерименту?

29 Травня 2007
2343
29 Травня 2007
11:11

Справа, порушена Генпрокуратурою проти Ар’єва і Фіцич – наслідок журналістського експерименту?

2343
Справа, порушена Генпрокуратурою проти Ар’єва і Фіцич – наслідок журналістського експерименту?

28 травня у програмі «ТСН» на каналі «1+1» Святослав Піскун підтвердив, що ГПУ розслідує справу, порушену польськими правоохоронцями проти Володимира Ар’єва і Наталки Фіцич. За його словами, правоохоронці Польщі надіслали  вже порушену справу в Україну для проведення розслідування. «Вони чітко виписали, що якщо Україна відмовиться проводити це розслідування, просять повернути для організації розслідування цю справу до польських правоохоронних органів для проведення розслідування. Тому така справа порушена не нами, а нашими колегами з Польщі і ми зобов’язані її розслідувати», - каже Святослав Піскун.

 

На запитання, чому самі звинувачені журналісти дізналися про це тільки зараз із преси, пояснив, що, очевидно, ця справа надійшла недавною. «У справі є його (Володимира Арєва – «ТК») чіткі покази. І він чітко говорить, як і що відбувалося. Він давав пояснення, під час допиту він все написав. І там у справі все є». Щоправда, Святослав Піскун так і не зміг навести конкретні приклади упередженого висвітлення його діяльності в ефірі 5 каналу, про що його напередодні просили у відкритій заяві Петро Порошенко та керівництво каналу.

 

«Ви знаєте, для цього треба поговорити з прес-службою. Я не займаюся, в принципі, організацією роботи прес-служби Генеральної прокуратури», - сказав Святослав Піскун.

 

Керівник і співвласник продюсерського центру «Закрита зона» Володимир Арєв, як і раніше, заперечує, що десь ставив свої підписи. Як він розповів журналістам «1+1», інцидент на польському кордоні справді мав місце ще 9 місяців тому, коли він, проводячи журналістський експеримент, віз із собою куплені у Нідерландах сувенірні цигарки із наркотичною символікою на упаковці. Саме вони й викликали занепокоєння у польських прикордонників.

 

«Вони вилучили у нас ці сигарети, відправили на аналіз. Вони щось записали і відпустили одразу. Ніхто не затримував, не заарештовував. Тобто нічого не відбулося. То взагалі були не наркотики, а сигарети, куплені в сувенірному магазині, які мною були придбані легально. Отже, після цього 9 місяців ніхто, нічого, не звертався до нас. Мене ніхто тут не викликав у прокуратуру, ніхто не брав у мене жодних пояснень, ніхто не висував мені жодних звинувачень», - розповідає Володимир Ар’єв.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2343
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду