Петро Порошенко та керівництво 5 каналу просять Генпрокуратуру навести приклади

28 Травня 2007
15523
28 Травня 2007
18:11

Петро Порошенко та керівництво 5 каналу просять Генпрокуратуру навести приклади

15523
Петро Порошенко та керівництво 5 каналу просять Генпрокуратуру навести приклади

На адресу «ТК» надійшло офіційне звернення наглядової ради, керівництва та колективу 5 каналу за підписами засновника каналу Петра Порошенка, гендиректора Івана Адамчука та шеф-редактора Олександра Народецького. Звернення є відповіддю на сьогоднішню заяву Генеральної прокуратури. Наводимо текст звернення 5 каналу повністю:

 

Наглядова рада, керівництво та колектив 5 каналу вбачають в заяві прес-служби Генеральної прокуратури щодо «упередженості у висвітленні діяльності Генеральної прокуратури» спробу тиску на журналістів і вважають це наступом на свободу слова в Україні.  

 

Ми закликаємо прес-службу Генеральної прокуратури керуватися у своїй діяльності фактами, а не припущеннями, і не дискредитувати своїми безпідставними заявами такий важливий державний орган, як Генеральна прокуратура України. 

 

З моменту створення 5 каналу наші журналісти завжди дотримувалися принципів об’єктивності, а редакторський колектив відстоював і відстоюватиме засади збалансованої і неупередженної подачі інформації.  

 

Тому ми категорично не сприймаємо незрозумілі закиди з боку Святослава Піскуна. Фактично висуваючи звинувачення на адресу журналістів Володимира Ар’єва та Наталки Фіцич, Ви намагаєтесь дикредитувати увесь творчий колектив «5 каналу», роблячи поспішні і необґрунтовані висновки щодо професійності його роботи. 

 

Володимир Ар’єв та Наталка Фіцич є одними з найавторитетніших журналістів України, які завжди своєю професійною діяльністю підтверджували право медіа називатися «четвертою владою». 

 

Звертаємося до Генеральної прокуратури з пропозицією навести факти «упередженного висвітлення діяльності Генеральної прокуратури України» і запрошуємо Святослава Піскуна висловити свою позицію в ефірі нашого каналу. 


 
 

Голова наглядової ради 5 каналу       Петро Порошенко 

 

Генеральний директор 5 каналу       Іван Адамчук 

 

Шеф-редактор 5 каналу        Олександр Народецький

 

Від «ТК»: У заяві Генеральної прокуратури, яку отримала редакція «ТК», немає прізвищ Володимира Арєва та Наталки Фіцич. У ній ідеться про «двох осіб, які співпрацюють з 5 каналом». Нагадаємо, Володимир Арєв та Наталка Фіцич є співробітниками продюсерського центру «Закрита Зона», продукцію якого демонструє 5 канал. В останньому інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» Володимир Ар’єв повідомив, що з 1 червня співпраця між «Закритою Зоною» та 5 каналом припиняється.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15523
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду