Генеральна прокуратура звинувачує 5 канал в упередженому висвітленні її діяльності... через Володимира Ар'єва?

28 Травня 2007
14264
28 Травня 2007
11:43

Генеральна прокуратура звинувачує 5 канал в упередженому висвітленні її діяльності... через Володимира Ар'єва?

14264
Генеральна прокуратура звинувачує 5 канал в упередженому висвітленні її діяльності... через Володимира Ар'єва?

Генеральна прокуратура звинувачує 5 канал в упередженому висвітленні її діяльності. Про це йдеться в заяві прес-служби ГПУ.

 

«Останнім часом журналісти 5 каналу суб’єктивно і упереджено висвітлюють події і факти, які стосуються роботи Генеральної прокуратури України і генерального прокурора Святослава Піскуна зокрема»,  - йдеться в заяві.

 

Прес-служба Генеральної прокуратури пов’язує таку позицію 5 каналу з розслідуванням кримінальної справи стосовно контрабанди наркотиків через кордони Німеччини, Польщі й України по відношенню до «двох громадян України, які співпрацюють з 5 каналом». Справа порушена правоохоронними органами Республіки Польща і розслідується прокуратурою міста Києва.

 

Прес-служба закликала керівництво 5 каналу дотримуватися стандартів журналістської етики й утриматися від морального тиску на органи прокуратури.

У заяві наголошується, що Генеральним прокурором України є Святослав Піскун.

 

Тим часом, сайт 5 каналу повідомляє, що Володимир Арєв – головний продюсер ПЦ «Закрита Зона» - у понеділок планує звернутись до виконувача обовязків Генпрокурора Віктора Шемчука. Він наполяє на проведенні службового розслідування та правовій оцінці дій працівників Генпрокуратури за поширення неправдивої інформації щодо нього та 5 каналу зокрема. Журналіст спростовує звинувачення у контрабанді наркотиків і пов'язує такі закиди з професійною діяльністю. «Я вважаю це як використання посадовими особами Генпрокуратури інформації, чи даних в особистих цілях з метою тиску на журналістів» - сказав Володимир Ар’єв.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14264
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду