На порядок денний Київради поставили питання про створення Київського медіахолдингу з муніципальних ЗМІ. З порушенням регламенту?

23 Травня 2007
7275
23 Травня 2007
12:22

На порядок денний Київради поставили питання про створення Київського медіахолдингу з муніципальних ЗМІ. З порушенням регламенту?

7275
На порядок денний Київради поставили питання про створення Київського медіахолдингу з муніципальних ЗМІ. З порушенням регламенту?

24 травня на порядку денному Київської міської ради стоятиме питання про створення Київського медіахолдингу з муніципальних медіа – ТРК «Київ», «Радіо Київ», газет «Вечірній Київ», «Хрещатик» та «Українська столиця».

 

За словами депутата від фракції БЮТ Олександр Бригинця, вже сьогодні можна говорити про те, що це питання було подано не за регламентом. По-перше, його подали невчасно, тобто не за 10 днів до початку сесії. По-друге, воно стосується інформаційної політики. Таким чином, повинно було пройти через профільну комісію, а його виносить комісія з питань власності.

 

Депутат вважає, що таким фактично відбувається процес часткової приватизації: «Коли створюється акціонерне товариство закритого типу в ньому 51 відсоток залишається за містом, а 49 передається інвесторам. Тобто фактично частину акцій буде, умовно кажучи, продано якимось людям, за якісь гроші. За які гроші і яким людям – цього поки що ми не знаємо. Можливо, це стане відомо в найближчий час. Таким чином фактично відбувається процес при якому продаються сорок дев’ять відсотків всіх медіа ресурсів Києва. Хоча формально вони віддаються інвестору за його інвестиції в цей холдинг».

 

Як він стверджує, завтра вони будуть наполягати, щоб це питання зняли. «Наскільки мені відомо ні фракція БЮТ, ні «Наша Україна», на «Блок Кличка» голосувати за нього не будуть», - зауважив пан Бригинець.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7275
Читайте також
09.11.2007 17:44
Світлана Остапа
19 815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду