detector.media
23.05.2007 12:22
На порядок денний Київради поставили питання про створення Київського медіахолдингу з муніципальних ЗМІ. З порушенням регламенту?

24 травня на порядку денному Київської міської ради стоятиме питання про створення Київського медіахолдингу з муніципальних медіа – ТРК «Київ», «Радіо Київ», газет «Вечірній Київ», «Хрещатик» та «Українська столиця».

 

За словами депутата від фракції БЮТ Олександр Бригинця, вже сьогодні можна говорити про те, що це питання було подано не за регламентом. По-перше, його подали невчасно, тобто не за 10 днів до початку сесії. По-друге, воно стосується інформаційної політики. Таким чином, повинно було пройти через профільну комісію, а його виносить комісія з питань власності.

 

Депутат вважає, що таким фактично відбувається процес часткової приватизації: «Коли створюється акціонерне товариство закритого типу в ньому 51 відсоток залишається за містом, а 49 передається інвесторам. Тобто фактично частину акцій буде, умовно кажучи, продано якимось людям, за якісь гроші. За які гроші і яким людям – цього поки що ми не знаємо. Можливо, це стане відомо в найближчий час. Таким чином фактично відбувається процес при якому продаються сорок дев’ять відсотків всіх медіа ресурсів Києва. Хоча формально вони віддаються інвестору за його інвестиції в цей холдинг».

 

Як він стверджує, завтра вони будуть наполягати, щоб це питання зняли. «Наскільки мені відомо ні фракція БЮТ, ні «Наша Україна», на «Блок Кличка» голосувати за нього не будуть», - зауважив пан Бригинець.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY