Україна вперше взяла участь у Міжнародному варшавському книжковому ярмарку в якості почесного гостя

22 Травня 2007
8272
22 Травня 2007
12:03

Україна вперше взяла участь у Міжнародному варшавському книжковому ярмарку в якості почесного гостя

8272
Україна вперше взяла участь у Міжнародному варшавському книжковому ярмарку в якості почесного гостя

21 травня 2007 року завершив роботу 52-й Міжнародний варшавський книжковий ярмарок, в якому Україна вперше брала участь в якості почесного гостя. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. Варшавський  книжковий ярмарок проводиться з 1955 року, за цей час почесними гостями були Франція, Німеччина, Швейцарія, Росія. 

 

Понад 150 працівників українських видавництв презентували у Варшаві 2,5 тис. книжок. Представили свою творчість учасникам виставки зі всього світу й сучасні українські письменники, публіцисти та мистецтвознавці Андрій Курков, Юрій Андрухович, Ірен Роздобудько, Юрій Покальчук, Галина Тарасюк, Марія Матіос та інші. 
 

Надзвичайний і Повноважений посол України в Польщі Олександр Моцик розказав про те, що багато його колег, дипломатів посольств різних країн відзначили майстерність українських письменників: «Їх вразило жанрове різноманіття української літератури, майстерність наших художників-дизайнерів, які створюють «обличчя» книги»

 

За словами Дмитра Головешка, голови правління ВАТ «Волинська обласна друкарня»,  результати роботи українського стенду є дуже вдалими: «До нас звернулося багато польських видавництв з пропозицією стосовно створення структури з перекладу їх книг українською. У напрямку поліграфічної діяльності надійшло багато пропозицій стосовно друку книжок двома мовами, оскільки Польща має дорогу поліграфію. Напрацьовано й пропозиції стосовно двосторонньої дистрибуції продукції до України та Польщі».   
 
 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8272
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду