detector.media
22.05.2007 12:03
Україна вперше взяла участь у Міжнародному варшавському книжковому ярмарку в якості почесного гостя

21 травня 2007 року завершив роботу 52-й Міжнародний варшавський книжковий ярмарок, в якому Україна вперше брала участь в якості почесного гостя. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. Варшавський  книжковий ярмарок проводиться з 1955 року, за цей час почесними гостями були Франція, Німеччина, Швейцарія, Росія. 

 

Понад 150 працівників українських видавництв презентували у Варшаві 2,5 тис. книжок. Представили свою творчість учасникам виставки зі всього світу й сучасні українські письменники, публіцисти та мистецтвознавці Андрій Курков, Юрій Андрухович, Ірен Роздобудько, Юрій Покальчук, Галина Тарасюк, Марія Матіос та інші. 
 

Надзвичайний і Повноважений посол України в Польщі Олександр Моцик розказав про те, що багато його колег, дипломатів посольств різних країн відзначили майстерність українських письменників: «Їх вразило жанрове різноманіття української літератури, майстерність наших художників-дизайнерів, які створюють «обличчя» книги»

 

За словами Дмитра Головешка, голови правління ВАТ «Волинська обласна друкарня»,  результати роботи українського стенду є дуже вдалими: «До нас звернулося багато польських видавництв з пропозицією стосовно створення структури з перекладу їх книг українською. У напрямку поліграфічної діяльності надійшло багато пропозицій стосовно друку книжок двома мовами, оскільки Польща має дорогу поліграфію. Напрацьовано й пропозиції стосовно двосторонньої дистрибуції продукції до України та Польщі».   
 
 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY