Михайлина Скорик: «Якщо власник не припинить порушувати законодавство, у Першого ділового немає перспективи стати успішним бізнес-проектом»

21 Травня 2007
2154
21 Травня 2007
13:28

Михайлина Скорик: «Якщо власник не припинить порушувати законодавство, у Першого ділового немає перспективи стати успішним бізнес-проектом»

2154
 Михайлина Скорик: «Якщо власник не припинить порушувати законодавство, у Першого ділового немає перспективи стати успішним бізнес-проектом»

На Першому діловому триває страйк водіїв. Працівники транспортного цеху страйкують вже п’ятий день. Як вже повідомляла «ТК», причиною їх страйку є невиплата так званого переробітку, що складає основний заробіток водіїв.

 

За словами голови Київської незалежної медіа-профспілки Михайлини Скорик, тепер журналісти телеканалу стикаються з іншою проблемою – не завжди на робочому місці є людина, яка видає гроші на таксі, і від цього часто зривають зйомки: «Якщо немає зйомок, то немає й сюжетів в ефірі, і вже суботній ефір показав те, що каналу скоро стане нічого показувати».

 

Михайлина Скорик прокоментувала для «ТК» ситуацію на каналі: «Ситуація на Першому діловому дуже складна через те, що канал перебуває фактично в ручному управлінні народного депутата Ігоря Шкірі. І таким чином, без його дозволу нічого на каналі не відбувається. Він особисто на тому тижні позрізав співробітникам зарплати, не виплативши людям обіцяні суми грошей. А потім в результаті особистих переговорів почав повертати ці гроші».

 

За її словами, журналістам на Першому діловому працювати дуже важко. Саме тому багато з них збираються звільнятися, бо не мають певності, що за роботу, яку вони роблять сьогодні, їм виплатять ті гроші, що оговорювалися при прийнятті на роботу.

 

«Це не перша ситуація, коли Шкіря не видає гроші, – наголошує Михайлина. – На каналі практикується система штрафів, де можуть на початку місяця пообіцяти одну зарплату, а виплатити іншу без особливих пояснень, мотивуючи це якимось порушеннями. Хоча ці порушення, згідно з законодавством, ніяким чином не були зафіксовані. Я вже не кажу про відсутність розгляду порушень на комісії з трудових спорів чи якимось іншим легальним чином. Все це одноосібно вирішує депутат Шкіря».

 

Саме тому, на її думку, така ситуація не сприяє успішному розвитку Першого ділового: «Канал вже деякий час існує, і, на моє глибоке переконання, гіршого місця роботи по умовах праці немає. На цьому каналі постійно змінюється менеджмент, там постійна плинність кадрів, люди там не затримуються. За таких умов я не знаю, як довго може існувати проект. Якщо власник не припинить порушувати законодавство, не врегулює легальним чином цю ситуацію, не налагодить нормальні трудові стосунки зі співробітниками і далі порушуватиме закони, то для його каналу немає ніякої перспективи стати успішним бізнес-проектом». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду