Російське Інтернет-видання сфальсифікувало інтерв’ю народного депутата України Олени Бондаренко

14 Травня 2007
12353
14 Травня 2007
17:32

Російське Інтернет-видання сфальсифікувало інтерв’ю народного депутата України Олени Бондаренко

12353
Російське Інтернет-видання сфальсифікувало інтерв’ю народного депутата України Олени Бондаренко

Народний депутат України, виконувач обовязків голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко обурена діями російського інтернет-видання «Столетие». 10 травня 2007 року у рубриці  «Под угрозой – свобода слова» це видання розмістило інтервю з пані Бондаренко під назвою «Кто вещает на украинском телевидении». Текст інтервю було погоджено, проте опублікували зовсім інший варіант, у якому було дописано вигадані абзаци та розставлені зовсім не ті акценти, які, за словами Олени Бондаренко, робила вона.

 

Депутат наводить приклад приписаних їй слів, яких вона насправді не казала: «Помимо «беспристрастного» распределения частот Нацсовет занимается насильственной украинизацией теле- и радио эфиров. Сегодня восток Украины предпочитает смотреть новости по российским телеканалам, считая их более объективными и доступными. Но спутниковое телевидение доступно не всем. А сколько жалоб на то, что любимые российские передачи и даже старые фильмы 50-60-х, на которых выросли наши родители, громко дублирует украинская речь, заглушая интонации любимых актёров!».

 

Після того, як Олена Бондаренко звернулась у  редакцію і наполягла на публікації правильного варіанту інтерв’ю, текст замінили на узгоджений. Але декілька інших сайтів, серед яких Власти.net, передрукували спотворений варіант.

 

Пропонуємо порівняти початковий та спотворений варіанти інтервю (у докладених файлах):

 

Початковий: 1_correct.doc(38912 bytes)

 

Спотворений: 1_incorrect.doc(35328 bytes)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду