Національна рада з питань культури і духовності незадоволена ставленням уряду до вітчизняного книговидання

11 Травня 2007
16655
11 Травня 2007
15:27

Національна рада з питань культури і духовності незадоволена ставленням уряду до вітчизняного книговидання

16655
Національна рада з питань культури і духовності незадоволена ставленням уряду до вітчизняного книговидання

У Секретаріаті Президента відбулося розширене засідання колегії Національної ради з питань культури і духовності під головуванням радника Президента Миколи Жулинського.

 

Учасники зустрічі обговорили проблеми розвитку інформаційно-культурного простору, проведення Року книги в Україні. Також йшлося про ситуацію довкола Національного художнього музею, Національної спілки майстрів народного мистецтва та інших творчих спілок.

 

Микола Жулинський наголосив, що Президент України одним із головних завдань бачить налагодження належного функціонування українського гуманітарного простору. З цією метою глава держави видав ряд указів, які часто не виконуються виконавчою владою.

 

Зокрема, указ «Про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи в Україні» від 21 березня 2006 року. Кабінет Міністрів досі не створив передбачену документом міжвідомчу комісію з питань розвитку вітчизняного книговидання. Говорячи про ситуацію з поширенням книжок у Києві, Жулинський відзначив, що столична влада «вдається до дій, які можна охарактеризувати як спрямованість на ліквідацію книгарень і видавництв», дискредитуючи такими діями зазначений Указ Президента.

 

Поет Дмитро Павличко висловив думку, що розповсюдженням книжок з боку держави має займатися окрема структура, а не Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення. Інші учасники засідання відзначили фактичне невиконання заходів у рамках Року книги в Україні.

 

Серед позитивних зрушень у гуманітарній сфері було відзначено зростання серед українців національної ідентичності. За словами Юрія Рубана, директора Національного інституту стратегічних досліджень, нині 75% жителів України пишаються своїм українським громадянством, хоча ще кілька років тому ця цифра складала менше 50%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду