Андрій Шевченко призначив засідання на 27 квітня і розповів про своє бачення подальшої роботи Комітету

25 Квітня 2007
11112
25 Квітня 2007
15:32

Андрій Шевченко призначив засідання на 27 квітня і розповів про своє бачення подальшої роботи Комітету

11112
Андрій Шевченко призначив засідання на 27 квітня і розповів про своє бачення подальшої роботи Комітету

Як уже повідомляла «ТК», сьогодні члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації звернулись до голови Комітету Андрія Шевченка з проханням провести засідання Комітету. На адресу «Детектор медіа» надійшла відпововідь Андрія Шевченка, яку ми наводимо повністю:

 

Шановні колеги!

Сьогодні до мене як до голови Комітету звернулися члени Комітету Бондаренко, Волошенков, Голуб, Ландік, Мордовець, Потімков і Федун з пропозицією скликати позапланове засідання Комітету. 

 

Згідно частин 2,4 статті 43 Закону «Про комітети Верховної Ради України» голова Комітету зобов‘язаний скликати засідання і попередити членів Комітету про зміни у розкладі засідань щонайменше за добу. 

 

Тому керуючись частинами 2,4 статті 43 цього Закону я скликаю засідання Комітету у п‘ятницю, 27 травня 2007 року, о 15:00. Місце проведення – зал засідань Комітету з питань свободи слова та інформації (пл. Лесі Українки, 1; кімната 305). 

 

Користуючись нагодою, хочу донести до Вас свою позицію щодо подальшої роботи нашого Комітету. 

 

Щодо правомочності роботи Комітету. 

До рішення Конституційного Суду Указ Президента України № 264/2007 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» є чинним, а отже підлягає нашому виконанню. 

Пункт 2 указу дозволяє народним депутатам України виконувати свої повноваження, крім тих, що безпосередньо пов'язані з повноваженнями Верховної Ради України.  

 

З цього прямо випливає, що Комітет не може ухвалювати жодних рішень, що пов‘язані із законотворчою діяльністю. Принаймні до скасування Указу Конституційним Судом або самим Президентом.

 

Щодо статусу членів Комітету. 

Згідно з Конституцією, законом «Про вибори» та пунктом 2 Указу Президента, народні депутати зберігають свій статус до початку роботи наступного парламенту. 

 

Це означає, що члени Комітету, його голова, заступники, секретар, керівники підкомітетів так само зберігають свій статус до початку роботи нового парламенту. 

 

Щодо регулярності проведення засідань. 

В ситуації політико-правової невизначеності засідання Комітету виглядають імітацією роботи, а не реальною справою. Тим більше, що Президент заявив, що не підписуватиме жоден із законів, які ухвалюються парламентом після Указу. Тому як голова комітету я не проводитиму засідання Комітету, доки не буде ясності зі статусом Верховної Ради V скликання. 

 

Водночас якщо у членів Комітету є бажання проводити засідання, перешкоджати цьому також не збираюся. Процедура таких засідань виписана у ст. 43 Закону «Про комітети»: 1) щонайменше 4 члени Комітету звертаються до голови Комітету з пропозицією провести засідання; 2) голова скликає засідання (не раніше, ніж за добу); 3) за наявності кворуму члени Комітету обирають головуючого ad hoc і спілкуються. 

 

Такий порядок також не залишає підстав для застосування частини 6 статті 43 Закону «Про комітети» щодо звіту голови Комітету. 

 

Щодо стратегічних ініціатив. 

Переконаний, що найцінніше, що ми можемо зробити в умовах політичної кризи – готувати стратегічні напрацювання, якими скористається наступний парламент: суспільне мовлення, роздержавлення, нова редакція закону «Про телебачення і радіомовлення».  

 

Ці важливі ініціативи мають бути ухвалені за процедурою, яка ні у кого не викликатиме сумнівів у легітимності. 

 

Впевнений, що добра половина членів Комітету продовжать роботу у парламенті VI скликання. Тому у нас будуть всі шанси стартувати не з нуля, а з добротними напрацюваннями. 

 

Щодо стосунків. 

У нас різні політичні погляди, але ми майже завжди одностайні у професійних питаннях. Тому пропоную вибудувати стосунки у такий спосіб, щоб наша спільна робота залишила приємні людські спогади, а не злобу і образи. 

 

Бажаю кожному з нас успіхів у спільних справах! 

 

      З незмінною повагою,

      Андрій Шевченко


Тим часом, перший заступник голови Комітету Олена Бондаренко повідомила «Детектор медіа», що Комітет збереться на засідання у четвер, 26 квітня, о 12.00. «Ми попередили Андрія Шевченка за добу і півгодини», - пояснює пані Бондаренко. За її словами, на засідання прийде Голова Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11112
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду