Казбек Бектурсунов здивований інтересом журналістів до подій у київських комунальних ЗМІ

23 Квітня 2007
7342
23 Квітня 2007
15:17

Казбек Бектурсунов здивований інтересом журналістів до подій у київських комунальних ЗМІ

7342
 Казбек Бектурсунов здивований інтересом журналістів до подій у київських комунальних ЗМІ

23 квітня у прес-центрі інформаційного агентства «Українські новини» відбулася прес-конференція «Стан і розвиток муніципальних ЗМІ Києва». Приводом для спілкування з журналістами, за словами організатора заходу, радника київського міського голови Казбека Бектурсунова, була недостовірна інформація та чутки, що поширюються у медіа, щодо нових керівників столичних комунальних медіа. В цей самий час (о 12.00) у Будинку вчителя розпочався круглий стіл «Телеканал "Київ" – для киян чи для мера?» за участю опозиційних політиків, організований Інститутом Медіа Права.

 

Окрім Казбека Бектурсунова, участь у прес-конференції взяли призначений 2 тижні тому виконувач обовязків генерального директора комунального підприємства «Радіостанція "Голос Києва"» Костянтин Спілка, в.о. головного редактора газети «Хрещатик» Дмитро Джангіров, в.о. генерального директора телеканалу «Київ» Дмитро Харитонов, в.о. головного редактора газети «Українська столиця» Павло Карайченцев та перший заступник головного редактора газети «Вечірній Київ» Руслан Малашенко. Щоправда, останній протягом прес-конференції не промовив жодного слова, і від імені газети «Вечірній Київ» говорив сам Казбек Бектурсунов. Про Олега Арестархова, який, за інформацією «ТК», ще 13 квітня подав у відставку і вже працює на іншій роботі, було сказано: «Він перебуває на лікарняному і залишається в.о. головного редактора газети».

 

Казбек Бектурсунов назвав нову команду керівників комунальних ЗМІ Києва «людьми с сугубо рыночной историей» і зазначив, що вони перебувають поза політикою. За його словами, з приходом нового керівництва у столичних медіа було «заборонено джинсу», зокрема, журналістам не можна спілкуватись із чиновниками КМДА, «окрім ньюзмейкерів». За словами пана Бектурсунова, він був здивований інтересом медіа до діяльності його команди, оскільки вважав, що ініційовані ним зміни у комунальних ЗМІ є «звичайним робочим моментом». Особливо приємно було представникам «Детектор медіа» почути з уст Казбека Бектурсунова багато теплих слів на адресу нашого видання. Він висловив також здивування з приводу проведення круглого столу, на який не запросили представників обговорюваного каналу «Київ». Тим часом, за словами співорганізатора круглого столу Олександра Бригинця, представників каналу планували запросити, і навіть вели телефонні переговори з Казбеком Бектурсуновим.

 

Серед інших на прес-конференції пролунало запитання про оплату праці керівників столичних комунальних медіа. За словами пана Казбека, головною винагородою для людини, що працює на такій посаді, є статус держслужбовця 7 категорії, вигідні умови отримання пенсії тощо, а сама заробітна платня становить 4684 гривні. Проте, вточнив радник міського голови, «в кожному випадку існують індивідуальні домовленості».

 

Як заявив Казбек Бектурсунов, заявки на конкурс на заміщення посад керівників київських муніципальних медіа приймаються до 5 травня, і всі присутні на прес-конференції виконувачі обовязків братимуть у конкурсі участь. Також планується запуск нових проектів: інтернет-порталу, додатків до друкованих видань і, можливо, кабельного телеканалу.

 

За словами Дмитра Харитонова, телеканал «Київ» планує закодувати сигнал супутникового мовлення і веде переговори із сейлз-хаусами щодо продажу реклами. Виросли прибутки від реклами в газети «Хрещатик»: Казбек Бектурсунов називає їх «середніми – на рівні газети "Дело"». Дотації, отримувані з міського бюджету (41 млн гривень на всі комунальні медіа) представники нової команди називають «інвестиціями у розвиток» і планують за 1-2 роки відмовитися від них повністю. Проте, каже пан Бектурсунов, навряд чи муніципальні медіа можуть стати прибутковими, з огляду на соціальну функцію, яку вони виконують.

 

На прес-конференції був присутній депутат Київради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Бригинець – один із ініціаторів круглого столу «Телеканал "Київ" – для киян чи для мера?». Він мирно спілкувався з панами Бектурсуновим і Карайченцевим, але покинув прес-центр ще до того, як журналісти почали ставити запитання. Згодом Олександр Бригинець пояснив кореспонденту «ТК», що прийшов на захід, аби подивитися на нову команду і запитати, з якими концепціями вони йтимуть на конкурс. На думку Олександра Бригинця, запропоновані Казбеком Бектурсуновим кандидати мають усі шанси перемогти у конкурсі та стати повноцінними керівниками муніципальних медіа.

 

Незабаром читайте докладний репортаж із прес-конференції команди Казбека Бектурсунова та круглого столу в Будинку вчителя на «ТК».  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду